IZ SVETIŠTA U SVIJET – DEVETNICA – OSMI TJEDAN

IZ SVETIŠTA U SVIJET – DEVETNICA – OSMI TJEDAN

 

Ova devetnica se objavljuje po tjednima – svaki tjedan novi dio, a na kraju će biti cijela devetnica u rubrici Preuzimanja.


PROČITAJTE:


                                   OSMI TJEDAN
                     ”Riječ” otvara vrata i pobjeđuje

Molitva vlč. Uriburua:

Majko Marijo, dopuštaš li mi da izrečem jednu želju ili molbu kao molitvu: Neka Pozobone tvoje herojsko predanje učini da u svim narodima svijeta ustanu novi „Pozoboni“, koji će poput tebe otkrivati bogatstva koja si ti otkrio! Neka se u skladu s tvojom željom stave posvema na raspolaganje Majci Božjoj Mariji, Triput Divnoj Majci, Kraljici i Pobjednici Schönstattskoj, za veliko „Marijansko došašće“ u Crkvi i svijetu.

Majko usliši ovu njihovu i našu molitvu, MOLIMO TE.

Čini mi se da te čujem kako sa smiješkom u Nebu ponavljaš ono što si nam znao govoriti na zemlji: „Majka se već pobrinula za to“.

  • Moje jutarnje molitve
  • Obnova osobnog ideala i osobne odluke
  • Poseban ispit savjesti prije podne

U početku nije nalazio pravi pristup ljudima, niti im je znao na pravi način priopćiti svoju poruku. Često je dolazio kući plačući zbog tog. Svoje brige, patnje i boli tada bi predavao Gospi, a njegova žena bi ga tješila riječima: „Utješi se Pozobone, Majka Božja u Svetištu već će ti pomoći. Jednog će ti dana usaditi prave riječi i pripomoći ti da slobodno govoriš.“

Djelovao si veoma planski i usmjereno ka cilju, ali u dogovoru sa Majkom i Kraljicom, pa ti je ona pripremala put i otvarala vrata, a Otac Nebeski ti je davao pravu „Riječ“ za svaku osobu, za svakog čovjeka, za svakog župnika ili biskupa. Nosio si Gospu Hodočasnicu i širio „Riječ“ božju. Poniznima Milostivi Bog vrlo lako prenosi svoju „Riječ“. Kad čovjek postaje blisko povezan s Ocem Nebeskim, onda mu Duh Sveti jasnije govori njegove Riječi. Tada takva osoba uvijek može nešto čuti u svojoj duši i tako drugome prenijeti pravu „Riječ“, a koja tada čini čuda. Zato nam može biti jasno kako je Pozobon uvijek imao pravu „Riječ“ u svakoj situaciji ili za svaku osobu.

Pozobone znam i vjerujem da ćeš mi pomoći u ovim potrebama………………. , te ću tako po tvom zagovoru savladati te poteškoće, a na dobro cijele Crkve. Prenesi ove moje molitve Majci i Kraljici, MOLIM TE.

Biskup Sartori reče Pozobonu: „Svećenici bi htjeli da promijenite sliku, jer na kraju krajeva riječ je o istoj Majci Božjoj.“ Ako je ista, odgovori Pozobon, zašto bi je trebalo promijeniti? Samo kad biste mogli izmijeniti moje srce, promijenio bih sliku, jer je moje srce posvećeno Mariji pod tim nazivom: Triput Divna Majka, Kraljica i Pobjednica Schönstattska.“ Biskup, koji je u biti odobravao Pozobonovu djelatnost i poznavao njezinu plodnost, reče: „Srce se ne može izmijeniti.“ Tada Vas molim da mi dopustite dalje raditi s tom slikom. Biskup se s tim složio.

U jednoj župi dobio je župnikovu dozvolu i započeo svoju „Akciju“. Nakon dva dana djelovanja pozvao ga je taj isti župnik na razgovor. Župnik mu je dugo govorio, a Pozobon na kraju reče: Ja od toga ne razumijem ništa. Jedino što znam jest da trebam nastaviti svoje poslanje moljenja krunice. Htio bih znati smijem li u ovoj župi dalje djelovati. Ako ne, poći ću u neku drugu ili se vratiti doma. Župnik je zastao i kazao: „Možete dalje raditi u mojoj župi.“

Iz ovoga primjera jasno se vidi kakav je Pozobonov program, njegov čvrsti stav i odlučnost.

Molimo te Gospodine, dotakni srca svih župnika gdje postoji Schönstattska pobožnost ili treba započeti, pa da i oni mogu istinski da zavole ovu Marijansku pobožnost koja potiče ljude da se mole Nebeskoj Majci Mariji. Tada će Ona sve ljude učiti, odgajati i njihova srca okretati prema tebi Isuse Kriste, Spasitelju naš.

Pozobone, podari i meni nešto od svoga dara komunikacije i jednostavnog pristupa ljudima, MOLIM TE.

Isuse, milostiv budi, pa po zagovoru Marijinog Apostola Pozobona udijeli i meni pravu „Riječ“ za svakog župnika, a uz to potakni ih da i oni mogu u svojim župama odobriti svako nastojanje i djelovanje za dobrobit cijele Crkve. Neka naše molitve upućene Pozobonu pomognu da se aktivnim članovima otvore vrata gdje oni ne mogu postići ono što bi bilo potrebno za Schönstattsku  Marijansku pobožnost, MOLIMO TE.

Molitva za proglašenje Pozobona blaženim:

Gospodine Isuse, Tvoj sluga Pozobon bio je veoma povezan s Tobom, cijelim svojim bićem. Uvijek je slušao, osobito srcem, što mu govori glas iz Hrama njegove duše, pa je tako ispunjavao Tvoje želje i prenosio ljudima tvoje poruke. Ta „Riječ“ koju si mu govorio otvarala vrata djelovanju Schönstatttske pobožnosti. Uvijek je znao da to nisu njegove riječi, nego Tvoje Gospodine.

Zbog te njegove odanosti i poslušnosti Duhu Svetom, udostoj se Gospodine priznat ga slugom svojim i nagraditi ga uzvišenjem na čast oltara, MOLIMO TE.

  • Poseban ispit savjesti poslije podne ili navečer
  • Obnova osobnog ideala i osobne odluke
  • Moja večernja molitva

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.