NOVOSTI

NOVOSTI

 

DOGAĐAJI NA SVETIŠTU U IVANOVCIMA u studenom i prosincu 2023.

Objavljeno: 03.01.2024.

Nakon većih događanja u rujnu i listopadu, pomislili smo da će sve nekako utihnuti. Ali već početkom studenoga naše Svetište Majke Novog Saveza neslužbeno su posjetili naši nadbiskupi mons. Marin Srakić i mons. Đuro Hranić.

Saznajte više...

DUHOVNE VJEŽBE S. MARIANE

Objavljeno: 09.11.2023.

U Svetištu Majke Novog Saveza u Ivanovcima u nedjelju 24. rujna 2023. održane su duhovne vježbe za žene i majke, pod geslom: „Živjeti novi Savez ljubavi“! Duhovne vježbe vodila je naša sestra Mariana, počevši uvodnom molitvom i predstavljanjem programa.

Saznajte više...

DOGAĐAJI NA SVETIŠTU IVANOVCI – Milijun djece moli krunicu za jedinstvo i mir u svijetu

Objavljeno: 24.10.2023.

Dan saveza i 109. godišnjica Schönstattskog pokreta u Svetištu Majke Novog Saveza u Ivanovcima, ove godine proslavljeno je malo ranije 14. listopada, a na sam dan 18. listopada 2023. u 16,30 sati imali smo lijep događaj.

Saznajte više...

IVANOVCI – PROSLAVA DANA OSNUTKA SCHÖNSTATTSKOG POKRETA

Objavljeno: 20.10.2023.

Prošlo je mjesec dana od kako smo imali veliko slavlje u našem Svetištu u Ivanovcima. Mnogi su bili dionici ovog milosnog dana proslave 5. godišnjice kako se MTD nastanila u kapelici na ovim prostorima. Proslavu smo okrunili zajedno kao obitelj prvi puta moleći upravo uz postaje blagoslovljenog novog Križnog puta.

Saznajte više...

NA KRAJU SLAVLJA DANA 16.9.2023. GODINE

Objavljeno: 05.10.2023.

Veliki događaj i velika organizacija u našem Svetištu u Ivanovcima bližila se kraju. Već pomalo na izmaku snaga, ali okrijepljeni i srca radosna, puna različitih situacija zajedništva…, suncem ugrijani, došli smo pred Isusa. Na koljenima i pod dojmom svih događanja uranjamo u tišinu.

Saznajte više...

SLAVLJE U IVANOVCIMA POVODOM PETE OBLJETNICE POSVETE SVETIŠTA, DANA HODOČASNIČKE GOSPE I BLAGOSLOVA NOVOG KRIŽNOG PUTA – DOJMOVI I PORUKE SA SLAVLJA

Objavljeno: 04.10.2023.

Sakupljamo se sa svih strana, ima nas više od tisuću, ponovo gledamo poznata lica dragih osoba koje nismo vidjeli dulje ili kraće vrijeme, a podsjećaju nas na nekadašnje susrete, na vlastitu i zajedničku povijest schönstattske duhovnosti, na putove kojima smo do sada prolazili i mjesta gdje smo se okupljali.

Saznajte više...

HODOČAŠĆE U IVANOVCE IZ MOSTARA

Objavljeno: 03.10.2023.

Ispred crkve Sv. Petra i Pavla krenuli smo 15. kolovoza u jutarnjim satima na svečano hodočašće u Ivanovce. Ovo hodočašće za svakog od nas ima poseban značaj. To je slavlje obilježavanja 5. obljetnice posvete Svetišta i blagoslov novog križnog puta, ali i dan Hodočasničke Gospe.

Saznajte više...

SVETIŠTE KAO DOM I DAR

Objavljeno: 02.10.2023.

Uvijek kada se spremamo na odlazak u Svetište isto pitanje se nametne – zašto ići tako daleko? Zaista Svetište je stotine kilometara udaljeno i upravo je to za mene slika Neba. I Nebo izgleda daleko iznad nas, a Očeva ljubav i čežnja za nama spušta ga i sjedinjuje sa zemljom.

Saznajte više...

FESTIVAL MLADIH U POLJSKOJ

Objavljeno: 18.09.2023.

Na blagdan BDM Kraljice, 22. dana u mjesecu kolovozu, u 22 sata započelo je putovanje mladih iz Hrvatske u Poljsku, u trajanju od 22 sata. Naporno, ali radosno putovanje! Razlog putovanja je Festival mladih koji se održao od 23.do 28. 8. 2023. u gradićima Jozefow i Otwock, koji se nalaze u predgrađu Varšave.

Saznajte više...

HODOČAŠĆE U IVANOVCE – 16. KOLOVOZA 2023.

Objavljeno: 31.08.2023.

Vrijeme je jako vruće i put malo duži, ali radosni jer idemo u posjet našoj Majci i Kraljici. Prolazi još jedan topli ljetni dan i polako se približava i rujan u kojem će biti veliko slavlje u zajedništvu cijele HŠO kod nas u Slavoniji. Vidljivi su i završni radovi postaja križnog puta.

Saznajte više...