UGLEDAJ SE NA MARIJU

UGLEDAJ SE NA MARIJU

 

Ovaj duhovni poticaj, kao i sve ostale duhovne poticaje, možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici u rubrici Duhovno bdjenje u Svetištu – Duhovni poticaj, kliknite OVDJE.


Što je veća potreba koja nas muči i što je odluka odlučujućija za kraljevstvo Božje i spasenje duša, što je Majka kršćanstva zainteresiranija i otvorenija, to ju je lakše pronaći i nagovoriti da pomogne. Stoga kršćanski osjećaj vjere zna da nam je ona posebno blizu u vremenima velike zajedničke nevolje, u kojima je sudbina Crkve – kakvu danas doživljavamo – određena za tisuće godine.

Ako je ona na našoj strani, ako ide s nama, mi ćemo mirno i sigurno nastaviti put usprkos svoj tami. Uvjereno se usuđujemo najveće i najteže – i nećemo se osramotiti. Ako ona ide i stoji s nama, onda je Bog na našoj strani: onda je on s nama. A ako je on za nas, tko može protiv nas?

Osobne i društvene teškoće, obiteljske i narodne nevolje mogu biti velike i bezizlazne: Majka Božja je moćnija od đavla i njegovih pomagača, moćnija je i od svih knezova i vladara ovoga svijeta, moćnija od svih razornih ubojitih oružja današnjice. Zato nam ona može pomoći. Iznimno je dobra pa nam želi pomoći. Ona je mudra, stoga zahtijeva ozbiljnu suradnju pojedinaca, naroda i nacija posvuda.

Možemo biti sigurni da ona dobro razumije patnju svih nositelja križa i zna pružiti izvrsnu utjehu u svim situacijama. – Da, ona nas zna utješiti, čak i kad nas vodi na križ, kojeg ne može mimoići nitko od praha rođen, a još manje ud Kristov, koji mora postati slično Glavi trnjem okrunjenoj i prezrenoj. U „Prijestolju mudrosti“ nalazimo pravu mudrost: mir i sigurnost, utjehu i radost u križu i patnji svake vrste.

Alphonsus Liguori podsjeća na suosjećajni stav Majke Božje prema zaprepaštenosti i neugodnosti mladog para u Kani i njezinom zahtjevu: „Nemaju više vina“ (Iv 2, 3), a zatim nastavlja: „Ovim je dobila od njezinog božanskog Sina da je vodu čudesno pretvorio u vino. Ako je Marijino milosrđe prema unesrećenima bilo tako veliko dok je bila ovdje na zemlji, kaže sveti Bonaventura, koliko će tek veće biti sada kada ona vlada na nebu, bolje poznaje našu bijedu i dublje nas sažaljeva.”

Svatko tko je živio život u i s dragom Majkom Božjom radosno priznaje iz bogatog osobnog iskustva sa župnikom iz Arsa: „Toliko sam već crpio iz ovog srca da bi odavno bilo prazno da nije neiscrpno.“

Ona nas čuva u svom srcu jer je to pravo majčinsko srce, koje neprestano kuca za nas i koje se za nas potrošilo u plemenitom duhu žrtve; tu nas skriva jer zna koliko koštamo svome božanskom Sinu.

J. Kentenich

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.