Novi život

Novi život

 

Ovaj duhovni poticaj kao i sve ostale duhovne poticaje možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici, kliknite OVDJE.


Uskrs pruža toliko mogućnosti za započeti novi život kao što ga je Uskrsli započeo u slavi Boga Oca.
Zašto ne bismo slijedili svog Učitelja u slavi Boga Oca kao što smo ga slijedili u patnji?
Kako praktično ući u novi život, u slavu Boga Oca?
Jednostavno: Započnite svoj dan s Bogom u svom umu i srcu.
To je jednostavan korak koji možete poduzeti i koji vas može podići u slavu Očevu dok ispunjavate svakodnevne obveze kao i kad nastupe neizbježne oluje.

1. Odaberite vrijeme

Pronađite doba dana u kojem se možete opustiti i biti (relativno) neometani (majke male djece možda će trebati biti posebno kreativne i prihvatiti neke smetnje pod normalno).

Najbolje doba dana za molitvu je obično jutro, za većinu ljudi; odaberite mirno mjesto – u svom domu, na poslu, na otvorenom, u crkvi, u svetištu…

2. Umirite se

Usmjerimo pogled na Isusa; odbacimo sve što nas ometa (Heb 12: 1-2). Ako vam pomaže, neka vam bilježnica bude pri ruci. Kad vam padnu na pamet misli, brzo ih zabilježite za kasnije razmatranje i vratite se molitvi. Ostavite telefon ili drugi uređaj u drugoj sobi.

3. Ispitajte svoju savjest

Zamolite Duha Svetoga da obasja svojim svjetlom vaše srce. Pokajte se za svoje grijehe i zamolite za oprost, vjerujući da su vam grijesi oprošteni.

(Primite sakrament pomirenja što češće i dopustite Bogu da oslobodi vašu savjest – Kristova krv pročistit će vašu savjest od mrtvih djela kako biste mogli štovati živoga Boga (Heb 9:14).

4. Uđite u prisutnost Božju

Promišljajte o ljubavi koju Otac nebeski, Isus, Duh Sveti, Majka Božja imaju prema nama. Provedite vrijeme razmatrajući (i možda recitirajući naglas) sljedeće istine iz Nicejskog vjerovanja:

• Bog je naš Otac / Stvoritelj;
• Isus je naš spasitelj koji voli;
• Duh Sveti nas tješi;
• Crkva je jedno s Isusom;
• Isus nas zagovara na nebu.
• Isus će ponovno doći u slavi!

5. Hvalite Boga – Oca, Sina i Duha Svetoga

Učvrstite svoje misli o Bogu Ocu i recite mu da ga volite. Nazovite ga „Abba!” (Tatice!) i zahvalite mu na divnom stvaranju, na dobru i na njegovoj dobroti i brizi za vas.

Učvrstite svoje misli o Isusu i recite mu koliko ste zahvalni za njegovu smrt i njegovo uskrsnuće. Učinio je divne stvari za vas; hvala mu na tim stvarima.

Učvrstite svoje misli o Duhu Svetom i zamolite ga da vas podučava o vašim grijesima i kako svaki dan sve više posvećivati svoj život Isusu. Razmislite o plodovima Duha (Gal 5: 22-23) i zamolite Duha Svetoga da ti plodovi u vama sazriju.

6. Neka vas Bog pokrene.

Uzmite riječ-dvije poput „Gospodine Isuse” i tiho je ponavljajte ustrajući u mislima samo na te dvije riječi. Pokušajte dati Duhu Svetomu slobodu da vam pokaže Božju perspektivu o „Gospodinu Isusu“. Možete se naći u prisutnosti Onoga koji je vaš Gospodin. Možda ćete otkriti nove puteve ljubavi prema Bogu.

7. Postavljajte pitanja (Mt 7: 7-11)

Idite k Bogu i pitajte ga; pokušajte naučiti kako ga slušati i uživati u njegovoj prisutnosti; pokušajte osjetiti što vam on govori u srcu dok  molite i čitate Sveto pismo. Isus je pozvao sve svoje sljedbenike da pitaju, kucaju i traže; naš se nebeski Otac raduje se dajući dobre stvari onima koji ga mole.

8. Donesite svoje molbe Gospodinu.

Molite za potrebe svoje obitelji. Zamolite Boga njegov blagoslov za vas i vašu obitelj; zamolite ga da vama i vašoj obitelji pruži duhovnu zaštitu da činite dobro i da kažete „ne” zlu i grijehu. Zagovarajte za bolesnike i molite za cijelu Crkvu.

9. Zabilježite svoje vrijeme molitve

Molitveni dnevnik pomoći će vam da se prisjetite za što ste molili i da zadržite osjećaj onoga što vam je Bog govorio. Pomoći će vam da nosite dragog Oca, Isusa, Duha Svetog i dragu Majku Božju kroz svoj dan.

Tako čineći brzo ćete postati novi ljudi, uskrsni ljudi, poput Uskrslog u Očevoj slavi.

To je bila želja utemeljitelja, o. Kentenicha: postati novi ljudi u novoj zajednici. On je bio čovjek pedagogije. Dajmo se odgajati kroz molitvu, odgajati i preobražavati. Neka trenutci molitve u ovom uskrsnom vremenu postanu najvažniji dio našeg dana, naša najvažnija hrana. Promjena će nastupiti iznenađujuće brzo redovitim „pripremanjem ove hrane“ u 9 koraka, svaki dan ispočetka.

Izvor: www.wau.org

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.