ŽIVOT OKO SVETIŠTA U IVANOVCIMA – Pred Božić u Svetištu

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U IVANOVCIMA – Pred Božić u Svetištu

 

Prosinac je i kraj godine. Lokalna zajednica Đakovo, od posvete hodočasti svaku treću srijedu u mjesecu u naše Svetište u Ivanovce. U ovom zadnjem mjesecu, dan je padao na 18. To je dan poseban za sve schönstattovce širom svijeta. Slavlje saveza. Na svim našim hodočašćima pratio nas je vlč. Stjepan Starešina i uvijek smo imali sv. Misu i klanjanje pred Presvetim. Sada je predbožićno vrijeme i svi svećenici imaju puno obaveza, naš vlč. Stjepan se razbolio, nikoga nismo imali. Mislila sam kako sada na kraju godine nećemo doživjeti prekrasno slavlje s našom nebeskom Majkom. Toliko događaja ove godine u Svetištu, toliko hodočašća svaki mjesec, uslišane molbe… a nemamo sv. Misu ni Slavlje saveza koje smo odlučili imati. Sjetila sam se naše s. Hedvige koja je u ovakvim situacijama znala reći: „Baš me zanima kako će to Gospa riješiti“! Poslužila sam se i ja tim riječima. I Gospa je riješila kao i uvijek. Naš nadbiskup u miru mons. Marin Srakić pristao je unatoč svim obavezama doći u Ivanovce. Vlč. Ćorluka nam je tu pomogao, a mi smo bili presretni.

Imali smo posebno slavlje u dvorani punoj hodočasnika na sv. Misi i u kapelici na Slavlju saveza. Naš dragi nadbiskup Marin Srakić imao je tako lijepu prigodnu propovijed, da sam Vam evo cijelu priložila uz ovo moje izvješće. Jako smo mu zahvalni za ovaj susret u našem Svetištu u vrijeme kada smo još u iščekivanju dolaska Božića, Novorođenog Spasitelja.

Zajedničko Slavlje saveza i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom još više je ovaj događaj učinilo veličanstvenim. Isusu smo rekli sve što je u ovoj godini bilo, zahvale sigurno najviše, ali i pomoć za budućnost, u ovom neizvjesnom vremenu. Našu Kraljicu smo molili za zagovor, za sve nas, cijelu HŠO, duhovna zvanja i pripremu za unošenje simbola Boga Oca u naše Svetište 19.9.2020.god. Bili smo svi jako sretni završetkom ovoga slavlja, nadbiskupu Marinu smo zahvalili što je bio s nama, predali smo mu i poklon novo tiskanu knjižicu s. Mariane BOG, MOJ OTAC. Svi smo zajedno još ostali s njim na kratkom druženju i na rastanku zaželjeli sretan Božić svima. Svima Vama sretan, radostan i blagoslovljen Božić i neka se Isus rodi u Vašim srcima i srcima Vaših obitelji. Srdačan i velik pozdrav iz Svetišta naše Majke Triput Divne Kraljice i pobjednice Schönstattske iz Ivanovaca.

Mira Erceg

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.