Život oko Svetišta

Život oko Svetišta

 

Pročitajte kratak izvještaj o životu oko Svetišta kroz razdoblje Siječanj – Ožujak 2018. te najava proslave Majčina dana u Svetištu, 13. svibnja 2018.

Život oko Svetišta

Siječanj

Slavlje saveza oblikovala je zajednica iz Držimurca. Sv. Misu je vodio vlč. Damir Slamek. S njim smo imali I lijepi susret na „Večeri uz svijeće“ koju je s. Ramona pripremila za bračne parove.

Veljača

Početkom veljače udruga  Betlehem proslavila je Dan života u našem Svetištu. Neki njihovi članovi došli su prvi puta u naše Svetište i bili oduševljeni. Kako su nam u porukama po povratku u svoje domove pisali, svjedočili su da se doista u našem Svetištu osjeća „neka“ posebna prisutnost Majke Božje.

Taj mjesec je naš dragi prijatelj p. Josip Krčmar, slavio sv. Misu u našem Svetištu. On je trenutno u službi u Bregenzu, ali svaki njegov posjet zavičaju  koristi i za dolazak u naše Svetište. Nama, koji smo ovdje u Maloj Subotici, to je uvijek prava radost jer je on rodom iz Male Subotice. Zato mu se ovim putem od srca zahvaljujemo što nas uvijek rado posjećuje. Upravo uz njegovu pomoć otvorilo se nekoliko krugova Gospe Hodočasnice i u Austriji.

Slavlje saveza slavili smo sa zajednicom iz Zagreba. Oni su došli s mladim svećenikom, vlč. Petrom Mlakarom. Svećenik Petar nas je potaknuo u svojem nagovoru na važnost Marije u našim životima. Iz svog iskustva svjedočio je koliku važnost Marija ima u njegovom životu i životu njegove obitelji. Nakon Slavlja Saveza, zapalili smo naše ceduljice milosnog blaga i nastavili druženje u našoj dvorani.

Ožujak

9. i 10.3. imala je s. Mariana susret s ligom žena i majki i s njihovim voditeljicama.

Poslije toga imali smo susrete Međimurskih zajednica. Pater Christoph je vodio duhovni program koji se sastojao od ponude sv. Ispovijedi, molitve krunice u Svetištu, sv. Misa te duhovnih poticaja.

18. ožujka Slavlje saveza vodila je zajednica iz Zagreba u zajedništvu s međimurskim članovima, a sv. Misu je predvodio vlč. Davor Šumandl iz Koprivnice.

Najavljujemo proslavu Majčina dana u Svetištu, 13. svibnja. Srdačno ste dobrodošli!

Izvijestila: Ivana Mikac Dodlek

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.