U sjeni ovog Svetišta

U sjeni ovog Svetišta

 

U školi oca Kentenicha

učimo i poučavamo.

Otac Kentenich – Čitanje                 

  

♥Bog je stajao iza zagovora drage Majke Božje… Tako kličem danas našem malom Svetišu: ‘Ti znaš da te volim!’… Triput Divna Majko…

U sjeni ovog Svetišta …

♥ „Kao što isto sunce sije posvuda, ali ono razvija na određenim mjestima i posebno smještenim područjima osobitu plodnost, i kako ima tu i tamo ozdravljajućih izvora na zemlji, tako djeluje i Majka Božja na svojim milosnim mjestima na posve osobit način. To znači da ona tamo djeluje jače i bogatije i plodnije nego što to uobičava činiti na drugim mjestima. Njezina je stvar gdje i kako i pod kojim uvjetima želi očitovati sebe i svoju plemenitost kao simbol Božje veličine.“J. Kentenich

♥ „U Schönstattu imamo moto: ‘Mater habebit curam.’ Majka brine. Ona je kućna majka. Gdje je njezina kuća? Cijeli svijet njezina je kuća. U njemu ima omiljenih prostora gdje je djelotvorna na poseban način. Ti omiljeni prostori su kapelice koje su podignute po čitavom svijetu njoj u čast. Naše Schönstattsko svetište je jedan od tih omiljenih prostora. J. Kentenich, 20. 02. 1956.

♥„Mi prepoznajemo: s ovim mjestom ovdje objektivno su povezane milosti, milosti poslanja osobitih vrsta. Konkretno rečeno: Ako zamislimo da molimo u istom broju i u istom Duhu negdje drugdje, onda smijemo pretpostaviti da ćemo tamo dobiti iste milosti. Tako se oboje povezuje zajedno: Majka Božja i Trojedini Bog vežu se na određena mjesta, a mi koji se suvežemo, podižemo naravno tamo svoja omiljena mjestašca.“ J. Kentenich, 10. 12. 1967.

♥ „Mi vjerujemo u poslanje ovog komadića zemlje. Mi vjerujemo u njegov poziv. Bog je pozvao Schönstatt na zagovor drage Majke Božje. Mi vjerujemo u poslanje našeg malog Svetišta. Bog je stajao iza zagovora drage Majke Božje… Tako kličem danas našem malom Svetišu: ‘Ti znaš da te volim!’… Triput Divna Majko, ti znaš da te volim i to da te tako volim kako si ti ovdje u svom Svetištu podigla svoje prijestolje, kao što želiš spasiti svijet iz Svetišta.“ J. Kentenich, 30. 03. 1935.

♥„Naša kapelica je dom ljubavi za današnje vrijeme. Na njegovim se zidinama treba slomiti patnja današnjeg čovjeka. U njegovoj unutrašnjosti prebiva na osobit način Božja i duševna ljubav. U njegovom miru smirit će se i najizmučenije srce jer je kod Oca i kod Majke. Kapelica, naše drago Svetište, pečat je ljubavi za današnje vrijeme. Odavde bi trebalo doći vama, siromašnom i nahuškanom svijetu, istina i mir i ljubav. Propovjednik na toj propovjedaonici je naša Triput Divna Majka…“ J. Kentenich, 14. 04. 1934.

♥„Ma gdje se nalazili, mora nam dati snage misao: Majko, ti trebaš prinose u milosni kapital. Poklanjam ti sve. Ne mora li nas tjerati, ako imamo mogućnost, da pogledamo unutra u naše Svetište kako bismo ponudili Majci žrtvu? Što jednostavnije, to bolje! Vi uopće ne slutite koje snažne struje blagoslova po tim žrtvama prodiru u svijet.“ J. Kentenich

Koraci za osobno vrednovanje
Koja rečenica, koji odlomak mi posebno govori?
Što mi kaže za moje „ovdje i sada“?
Koji poticaj ću ponijeti sa sobom u sljedeće dane?

Koraci za vrednovanje u skupinama
1. Tekst po odlomcima redom glasno pročitati.
2. Tišina u kojoj svaka/svaki može tekst osobno pročitati.
Riječi ili rečenice, koje nam spontano govore potcrtati.
3. Pročitati naglas potcrtana mjesta.
Jedni drugima reći: Što mi je u toj rečenici/riječi važno?
4. Razmjena mišljenja/ Pogled na današnju situaciju: Što ću ponijeti sa sobom kao poticaj?

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.