U povezanosti s Utemeljiteljem molimo za nova duhovna zvanja

U povezanosti s Utemeljiteljem molimo za nova duhovna zvanja

 

Cor unum in Patre – Jedno srce u Ocu … Ovo geslo poziva nas da se sve više povezujemo u Srcu naše Majke gdje se nalaze sva naša srca. U Majčinu Srcu možemo povezati svako srce sa svakim, mogu se naći srca u srcima i u Srcima. Tako u tom Majčinom Srcu mi ulazimo i u srce Sina, u srce Oca i u struju njihove međusobnu povezanosti u ljubavi – u Duha Svetoga. U tim Presvetim Srcima nalazimo i srce Utemeljitelja. Tako možemo ući i u to očevo srce koje i dalje kuca za svu svoju djecu i njihove potrebe.

Velika je potreba naše HŠO imati duhovna zvanja u svim granama – osobe dubokog Saveza ljubavi koje sav svoj život usklađuju s našom duhovnošću. Napose smo potrebni  Marijinih sestara i schönstattskih svećenika. Molimo na tu nakanu  ujedinjeni s o. Kentenichom koji vidi našu potrebu. Gospodin nas poučava: „Molite, dakle, Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju!“ (Mt 9,36).

U Svetištu u Maloj Subotici nudimo Vam molitveni program za duhovna zvanja u koji se možete uključiti stvarno ili duhovno.

Uz dan svećeničkog ređenja o. Kentenicha, 8. srpnja, želimo se povezati snažnom molitvom za duhovna zvanja. Program u Svetištu izgledat će ovako:

7. srpnja u 18 sati bit će sv. Misa u Svetištu koju će predslaviti vlč. Krunoslav Detić, svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije. Nakon svete Mise bit će 24 satno klanjanje pred Presvetim, osobno, u tišini, a 8. srpnja, zadnjeg sata klanjanja, bit će zajedničko klanjanje pred Presvetim.

Ukoliko niste u mogućnosti fizički nazočiti u Svetištu, dovoljno je da se ujedinite s nama u molitvi tamo gdje jeste. Mnogo postiže žarka molitva, ali i post. Stoga imamo od blagdana sv. Petra i Pavla (apostolskih prvaka) do 7. srpnja na raspolaganju devet dana za post. Odaberite slobodno dan koji Vama odgovara i od srca darujete post na istu nakanu. Vjerujemo da će nas Gospodin uslišiti u onoj mjeri u kojoj smo spremni doprinijeti osobnom žrtvom.

U svemu ostajemo Cor unum in Patre!

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.