SVIBANJSKO HODOČAŠĆE LIGE ŽENA I MAJKI U SVETIŠTE MAJKE NOVOG SAVEZA U IVANOVCIMA

SVIBANJSKO HODOČAŠĆE LIGE ŽENA I MAJKI U SVETIŠTE MAJKE NOVOG SAVEZA U IVANOVCIMA

 

Žene i majke iz istočne Hrvatske hodočastile Majci Triput Divnoj u Svetište u Ivanovcima 13. svibnja, uoči Majčinog dana. Stizale su žene i majke iz raznih mjesta Slavonije, a također i iz Bosne (Tolisa). Dvije žene iz Sopja (Podravina) posebno su radosno hodočastile u Svetište jer su došle radi sklapanja Saveza ljubavi sa MTD.

To je radost i blagoslov za cijelu Schönstattsku obitelj.

Dočekali su nas naši domaćini dobrodošlicom, pozdravi, zagrljaji s dragim osobama, a zatim smo krenuli kratko u kapelicu pokloniti se Isusu i Majci Božjoj zahvaliti. Nakon toga smo otišli u dvoranu gdje je započeo program.

Prvo nas je pozdravila regionalna voditeljica Marija Štefanović i dala upute i uvod u program. Naš duhovnik p. Christoph zaželio je dobrodošlicu i rekao da je na raspolaganju za sakramenat sv. ispovijedi.

Nakon pozdrava i uvoda, uslijedilo je predavanje naše drage s. Mariane pod naslovom „Omiljeno dijete Božje”. Slušajući s. Marianu, mogli smo doživjeti koliko nas naš nebeski Otac ljubi.

A da bi to još bolje utisnuli u srce i živjeli od ljubavi Božje, slijedila je meditacija pod naslovom „PONIŽENJE I DOSTOJANSTVO”.

Uz meditaciju, s. Mariana nam je pripremila prezentaciju 10. postaje križnog puta: ISUSA SVLAČE.

Isus je već treći put pao, sav izranjen, krvav, noseći teški križ prema mjestu gdje će biti razapet.

Predan je podsmijehu i ruglu. I to nije dosta, ljudska mržnja i okrutnost želi ga poniziti do kraja, svlačeći haljine s njega. Sav izobličen, dragovoljno trpi, sve za mene i tebe, za cijeli svijet da se spasi. O, kolika je ljubav Božja prema nama! Hvala Ti Isuse, što toliko ljubiš svaku od nas i želiš da se spasimo i dođemo k tebi u Nebo, u Život Vječni.

Mislili su da će ti uzeti dostojanstvo i da će te tako još više poniziti. Ali nisu! Ti si Bog i tvoju veličinu nitko ne može poniziti i dotaknuti. Sve si to podnio za nas da nama vratiš dostojanstvo žene i majke i da se ne bojimo poniženja od bilo koga. Jer u Tvojim očima je svaka od nas vrijedna i dragocjena.

Upravo smo te riječi pjevali za vrijeme meditacije kao refren: „Jer ti si u mojim očima vrijedan i dragocjen.” (usp. Iz 43,4)

Marija, Majka Božja prati svoga sina cijelim križnim putem. Kolika je njena bol… Ali Majka zna da je sve to u Božjem planu i sve prihvaća i ima bezgranično povjerenje u Boga Oca.

Isus u smrtnoj muci, misli na nas i daje nam svoju Majku Mariju za našu Majku.

Ona, MTD se nastanila u našim Svetištima i želi da se i mi nastanimo u njenom srcu.

Nakon meditacije došlo je vrijeme za kratku pauzu, a onda je slijedilo euharistijsko klanjanje i sv. misa. U propovijedi, p. Christoph je zaželio svima nama blagoslovljen Majčin dan. Posebno je bila dirljiva svaka njegova riječ o majkama.

Dvije mlade majke iz Sopja sklopile su Savez ljubavi sa MTD. Mira Erceg ukratko je posvjedočila kako je došlo do toga da te dvije žene odluče sklopiti Savez ljubavi sa MTD.

Naša Gospa Hodočasnica je zaista „velika misionarka” i čini čuda. Ide gdje hoće i zove koga hoće. Ona zna što je u našim srcima i ne odustaje od nas nikada. Hvala ti, Majko nad svim majkama, što se brineš za svaku od nas i što nas zagovaraš kod svog sina Isusa.

Nakon sv. mise slijedilo je zajedničko fotografiranje, a potom druženje pred odlazak. Na kraju smo se svi pozdravili do idućeg susreta i zaželjeli blagoslovljen povratak našim obiteljima.

Ovo izvješće završila bih jednom molitvom u čast našoj nebeskoj Majci:

Presveta Djevice, Majko Crkve, Bezgrešna Marijo!
Tebi predajem svoju dušu i tijelo.
Sve molitve i djela i trpljenja.
Sve što jesam i što posjedujem.
Skrušena srca predajem Ti se u okove ljubavi!
Ostavljam Ti potpunu slobodu da se koristiš sa mnom za izbavljenje ljudi
i na pomoć svetoj Crkvi, kojoj si Majka!

Slavica Stopić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.