SUSRET MLADIH U IVANOVCIMA

SUSRET MLADIH U IVANOVCIMA

 

3. ožujka 2024. u Svetištu Majke Triput Divne u Ivanovcima, održan je susret za mlade s temom “U znaku Križa”.

Promatrajući sličice s križem preko kojeg prelaze ljudi, a ispod kojeg suklja vatra, spoznajemo da je to put od rođenja do kraja života. Prepoznajemo u znaku križa nadu, spasenje. Križ nas vodi kroz život, preko njega dolazimo u nebo. Sestra Ramona mladima je pobliže iznijela sve vrste križeva: grčki, latinski, Andrijin, Petrov, Papin… te Schönstattski križ. Križ Isusa i Majke Marije.

Velika emocija boli Majke koje gleda svoga raspetog Sina, a koja je od samog početka u Savezu s njim. U Savezu bezgranične ljubavi. Molitvom na čast pet rana Isusovih, uz zapaljene svijeće te klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom, dali smo se u ruke nebeske Majke i našeg Gospodina. U vrč „Vina nemaju“ predali smo svoja kajanja i oproste te izmolili deseticu krunice za pokojne. Pjesmom i slavljenjem Isusa, otvorenošću i zahvalnošću srca, blagoslivljali smo nadolazeći tjedan, sve naše poslove te ljude koje ćemo susresti.

Susret je završio posvetom molitvom „O Gospođo moja“, pjesmom i velikom radošću.

Marija & Marija 🙂

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.