SUĆUT povodom neočekivanog povratka u vječnu domovinu naše vjerne schönstattovke Katice Gazdić

SUĆUT povodom neočekivanog povratka u vječnu domovinu naše vjerne schönstattovke Katice Gazdić

 

Nard, 27. svibnja 2022.

Draga naša Katice,

Vijest o tvojoj iznenadnoj smrti sve članove Schönstattskog pokreta duboko je potresla.  Ostali smo u nevjerici s bezbroj pitanja?

Napustila si nas tiho, bez pozdrava, a ostalo je još neispunjenih planova i želja. Nedostajat ćeš nam… i već nedostaješ. Nedostajat ćeš posebno svojoj djeci Danijeli, Mariji, Ani kao i svom suprugu Đuri. Sve si ih s radošću okupljala oko sebe i odgajala da postanu pravi ljudi. Brinula o unucima. Bila si odana supruga, brižna majka i izuzetno vrijedna baka.

Iako te život nije nimalo mazio, hrabro i odlučno si ga živjela uzdajući se u pomoć nebeske Majke, kojoj si svoje srce u Savezu ljubavi prije 13 godina u potpunosti predala.

Uz velike obiteljske obveze našla si vremena i snage za rad u svojoj zajednici Schönstattske obitelji. Bila si revna voditeljica u mjestu Nard od samih početaka pokreta na ovim prostorima (lipanj 2008.). Predvodila si i organizirala molitvene susrete, odlazila na hodočašća, pa i u Schönstatt u Njemačku,  predvodila pjevanja, … Bila si uvijek spremna i na pomoć oko uređenja i pripreme svih događanja na Svetištu uz svog supruga, koji te nesebično u tome podržavao.

Tvoja široka i topla slavonska duša iznjedrila je bezbroj dubokih i lijepih pjesama, osobito o našoj nebeskoj Kraljici i Svetištu u Ivanovcima. Bila si jednostavno svestrana.

Hvala Ti od srca za radost i ljubav koju si pri našim susretima svjedočila riječima, ali još više djelima. Bila si dobri duh Schönstatta!!! Ti si sada u kući Očevoj, gdje je i nama dom jednog dana. Tamo će tvoja pjesnička duša imati toliko materijala za nova stvaranja.

Naša sebična ljudska narav žalosna je što si nas napustila, ali vjera koja nas je povezala ipak naučava da odlaziš u vječni mir i neprolaznost i to u danu poslije Isusova uzašašća na nebo. Uvjereni smo da si već pred licem Božjim donesena u naručju naše i tvoje nebeske Majke koju si toliko ljubila.

Opraštamo se od Tebe, draga naša prijateljice, i sestro u Kristu s riječima: Doviđenja, do  ponovnog susreta u nebeskom Jeruzalemu!

Iskrena sućut tvojoj obitelji od naše velike Schönstattske obitelji, posebno tvojih Slavonaca.

Pokoj ti vječni, draga dušo, počivaj u miru Božjem na vječnim poljanama nebeskim.

Mira Erceg u ime HŠO

Majka Triput Divna je mene pozvala: „Evo me!“, jedan život – i Providnost Božja

Dobri, milosrdni Bog-Otac sve vodi po svome mudrom planu. Samo to treba prepoznati i strpljivo čekati. Sazrijevati u vjeri, tražiti istinu i živo sudjelovati s pouzdanjem u spasenje svega svijeta. Ako slušamo, molimo i prepoznamo Božji glas u malim stvarima, ako osjetimo blagoslov MTD, znajmo da smo na pravome putu vjere. Znajmo i da to nije lako, ali gdje naše snage posustaju, u pomoć nam dolazi Majka Marija.

U svojem životu sve sam podredila svojoj obitelji, bližnjima i svima koje mi je dobri Bog stavio na životni put. Sada sam ja došla na red. Velika želja mi se ispunila. Samo u ovo moje vrijeme, samo sada na ovome mjestu, gdje sam doživjela hodočašće u Prasvetište u Schönstatt. Toliko blagoslova, toliko suza radosnica, to se ne može riječima opisati. To treba doslovno doživjeti. Hvala Bogu, MTD, patru Kentenichu, za ovo poslanje da ja mogu biti jedan kamenčić u tome mozaiku. Želim da mi još zdravlje i mogućnosti to dozvole. Mi smo svjedoci za riječi patra Kentenicha. „Ni jedno Božje djelo još nije propalo.“ Schönstattsko poslanje živi više od 100 godina – polako, ali sigurno. Samo jedna napomena: netko ga mora prenijeti na mlađe generacije. Pronašla sam geslo u muzeju patra Kentenicha za godinu moga rođenja, 1952.: „Marijini apostoli i oruđe.“

Hvala ti MTD za ovu potvrdu. Neka nas prati njezin blagoslov svaki dan u mislima i molitvama za schönstattsko poslanje, za spasenje svijeta.

Nastavljam u tome duhu…

 Mjesto blagoslova MTD za nas i za sve koje smo donijeli u srcu u Schönstatt

Hodočašće u Schönstatt
To je pravi Božji dar,
neka u srcu plamti
Ove svete ljubavi žar.

Na izvoru gdje možeš piti
i više ne ostati žedan,
množine ljudi dolaze
ne čovjek samo jedan.

Jedinstvo u različitosti
zajedništvo koje nas vodi,
sačuvaj nas, Majko Divna,
u ljubavi, nadi i slobodi.

Izmoli nam darove Duha
da bližnje razumijemo,
pomozimo tko nema kruha
iz milosnog kapitala, vina se napijemo.

Crkva Presvetog Trojstva
na brdu je najljepša sada,
a pater Kentenich gleda s neba
plodove svoje žrtve i rada.

Nećemo zaboraviti,
Schönstatt nas šalje u svijet,
mi ćemo rado krenuti
i molitvom raširiti krila za let.

Budimo blagoslov svima
tamo gdje Majka nas treba,
ljubav i radost bližnjima
jer to je poruka s neba!

Katica Gazdić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.