SLAVLJE SAVEZA U IVANOVCIMA 18. kolovoza 2021.

SLAVLJE SAVEZA U IVANOVCIMA 18. kolovoza 2021.

 

Ovaj je mjesec Slavlje Saveza predvodila zajednica iz Josipovca. Od srca smo zahvalni župniku iz Josipovca Juri Krešo Svetu koji je predvodio sv. Misu.

Misno slavlje započeo je zbor Majke Triput Divne pjesmom:

Ti, Kriste, Kralj si vjekova, ti vladar sviju naroda….

Kriste, Kralju, mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj kršćanskoj.

U ovo naše današnje vrijeme puno nemira i neizvjesnosti, najviše od svega potreban nam je mir koji nam Ti, Gospodine, daješ.

U Evanđelju po Mateju čuli smo prispodobu u kojoj Isus govori o gospodaru koji traži radnike za vinograd, a sve to zapravo predstavlja Kraljevstvo nebesko i Božje milosrđe. Dragi Bog nas uči da budemo velikodušni po uzoru na njega.

Po završetku sv. Mise pjesmom „Vladarice nebesa” započinjemo Slavlje saveza:

Došli smo radosna i zahvalna srca u Svetište kako bismo bili što bliže tebi Majko Triput Divna i Tvome sinu Isusu. U potpunost se predajemo Tebi sa svim svojim molitvama, žrtvama, patnjama, zahvalama koje ti predajemo u milosni kapital. Molimo Te, ogrni nas svojim kraljevskim plaštem pod kojim smo posve sigurni.

U zajedništvu s Tobom pripremamo se za unos simbola Očevog oka u Svetište, ovdje u Ivanovcima. Najviše od svega želimo pripremiti svoja srca. Koliko se samo radujemo tom velikom događaju za cijelu našu HŠO!

Dobri Oče, vjerujemo Tebi i pouzdajemo se u Tvoje vodstvo, Tvoju očinsku ljubav, svim svojim srcem, umom i dušom, kako za naše osobne živote tako i za našu domovinu i cijeli svijet.

U klanjanju pred Presvetim Sakramentom dragom Isusu zahvaljujemo za ljubav koju nam daje. Molimo ga da bude uvjek s nama u svim trenucima našeg života.

Molimo za duhovna zvanja u našoj schönstattskoj obitelji.

Sve nas pokreće čežnja da Kristovo svjetlo prosvijetli tamu našeg svijeta, da svojim zrakama sjaji u svim mjestima u kojima živimo te da obnovi cijeli svijet.

Po završetku klanjanja ispred Svetišta palimo ceduljice koje su prinesene u vrč kao milosno blago.

Draga Majko Triput Divna, molimo Te da po ovom milosnom blagu blagoslivljaš sve ljude koji su u potrebi.

Zahvaljujemo Ti što si baš nas izabrala da sklopimo Savez ljubavi s Tobom.

Obećajemo da ćemo i dalje vjerno održavati savez koji smo sklopili i prepustiti se Tebi da nas odgajaš i vodiš.

U nama Ti prolazi našim vremenima kako bismo bili Tvoji apostoli i kako bismo širili Tvoju ljubav na druge ljude.

Neka svatko od nas u svome srcu osjeti tu milost kako bi mogao reći:                     SCHÖNSTATT – TO SAM JA

 Marija Štefanović

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.