PRVI SUSRET VODITELJICA LIGE ŽENA I MAJKI U NOVOM SVETIŠTU IVANOVCI, 24.3.2019.

PRVI SUSRET VODITELJICA LIGE ŽENA I MAJKI U NOVOM SVETIŠTU IVANOVCI, 24.3.2019.

 

Radosnog srca okupile smo se po prvi puta u Svetištu Triput Divne Majke Schönstattske kao predstavnice Lige žena i majki regije Slavonije. Zajedničkom molitvom zahvalile smo Majci Božjoj što je uslišila našu čežnju, molitve i žrtve te se nastanila ovdje u Slavoniji. U njeno majčinsko krilo predale smo sve one koje nosimo u našim srcima: naše obitelji, a posebno žene i majke naše skupine i čitavu Hrvatsku schönstattsku obitelj sa svim njihovim potrebama i problemima. Svi trebaju njezinu majčinsku blizinu i brigu, kraljevsku moć i pomoć. Naš susret nastavile smo u sakristiji prema predivnom programu koji nam je pripremila s. Mariana kojoj smo neizmjerno zahvalne što se nesebično trudi odgajati nas u schönstattskoj duhovnosti.

Predavanjem sestre Mariane o ocu Kentenichu dobile smo puno poticaja za naš daljnji rad. Otac Kentenich je za svoga života govorio o krizi koja će doći nakon 50 godina. Nakon njegove smrti utemeljenje se mora nastaviti bez utemeljitelja, ali ne smije biti razdoblje gašenja. Trebamo se baviti karizmom oca i utemeljitelja, bolje upoznati njegovo poslanje, urasti u osobnu vezu s njim i moliti ga za zagovor. Na tom putu molimo oca Kentenicha da bude naš duhovni otac:

Dragi oče i utemeljitelju, 50 godina nakon tvoje smrti okupljamo se kao tvoja međunarodna obitelj i stojimo na pragu nove epohe. Ti nas trebaš, svaku osobno u vlastitoj kvaliteti, svaku zajednicu. Molimo te, ostani prisutan i djelatan u svojoj obitelji, vodi nas, obnavljaj nas, užeži u nama iznova oganj tvoga poslanja, blagoslovi nas – za naš put u budućnost. Kao Liga žena i majki stavljamo se tebi, oče i utemeljitelju, iznova na raspolaganje. Želimo raditi za Triput Divnu Majku Schönstattsku tako što ćemo u svojim zajednicama potaknuti osobe koje primaju Hodočasničku Gospu i pozvati ih u Svetište, u kojem nas Marija, na osobit način, povezuje s Isusom, nebeskim Ocem te međusobno kao braću i sestre u HŠO. U Savezu ljubavi s Triput Divnom Majkom Schönstattskom želimo sebe odgajati i svakodnevno doprinositi u milosni kapital, poticati majke na sklapanje Saveza ljubavi. Triput Divna Majko, izmoli nam svjetlo i moć Duha Svetoga kako bismo mogle vidjeti načine na koje ćete nas voditi u budućnost.

Prekrasnom pjesmom „Bože, slava ti u tvome Svetištu” završile smo naš susret. Odlazimo iz Svetišta ispunjene božanskom ljubavlju koju je Triput Divna Majka ulila u naša srca i koja će preko nas širiti tu ljubav na druge ljude koje susrećemo u svakodnevici.

Marija Štefanović

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.