Posjet patra Christopha lokalnoj zajednici Župe Gospe od Ružarija u Drnišu

Posjet patra Christopha lokalnoj zajednici Župe Gospe od Ružarija u Drnišu

 

U našoj župi već se nekoliko godina njeguje pobožnost prema Gospi Hodočasnici –Triput Divnoj Majci, Kraljici i Pobjednici Schönstattskoj. Gospa Hodočasnica ima svoje krugove primatelja tako da je oko 30 obitelji rado prima svakog mjeseca kao svoju Majku i s njom mole.

Tijekom svog redovitog obilaska biskupija i župa diljem Hrvatske, 24. travnja 2024. i našu župu posjetio je pater Christoph, duhovnik HŠO.

Sa radošću i zadovoljstvom ga je primio župnik fra Lukica Vojković. Na svetoj misi i nagovoru patra okupio se veći broj vjernika i štovatelja Gospe Hodočasnice.

Pater Christoph se osvrnuo na djelovanje Schönstattskog marijanskog pokreta u Hrvatskoj te nas je upoznao s predstojećim događajima tijekom ove godine, a poseban poziv nam je uputio na Dan Hodočasničke Gospe koji će se održati 5. listopada 2024. u Kistanjama.

Istaknuo je problem nedostataka molitve i masovnog napuštanja katoličke crkve u Europi tako da i danas Majka Triput Divna ima veliku želju u našem vremenu posjetiti što više ljudi u njihovim domovima i u srcima te ponovno roditi svoga Sina Isusa. Taj zadatak kao Bogorodica može ostvariti samo u neposrednom kontaktu s ljudima i zato nas treba u našoj svakodnevnici, u našim obiteljima, na radnim mjestima, u društvu, da nas može koristiti i djelovati preko nas.

Pater je u svom nagovoru probudio još jači apostolski žar u našim srcima da s još više zadovoljstva i ljubavi primamo Gospu Hodočasnicu i produbimo svoj osobni odnos s Majkom. Poslije nagovora, nastavili smo s njim i župnikom Lukicom ugodno druženje.

Vjernici i primatelji Gospe Hodočasnice izrazili su zahvalnost dragom Bogu i nebeskoj Majci za posjet patra kao i za podršku našeg župnika uz nadu da će pater ponovno posjetiti našu župu.

Damirka Begonja

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.