NA KRAJU SLAVLJA DANA 16.9.2023. GODINE

NA KRAJU SLAVLJA DANA 16.9.2023. GODINE

 

Veliki događaj i velika organizacija u našem Svetištu u Ivanovcima bližila se kraju. Već pomalo na izmaku snaga, ali okrijepljeni i srca radosna, puna različitih situacija zajedništva…, suncem ugrijani, došli smo pred Isusa. Na koljenima i pod dojmom svih događanja uranjamo u tišinu.

Želimo zahvaliti za ovaj dan, želimo mu svojim životom potvrditi kako ćemo strpljivo nositi sve patnje i sve poteškoće, sjedinjujući se s njime iz ljubavi, jer nas on toliko voli. Danas smo to sve osobno doživjeli. Želimo preuzeti odgovornost kao i njegova Majka Marija u svakoj situaciji našeg života: „Neka mi bude po tvojoj riječi“.

Gledajući u Presveti Oltarski Sakrament u mislima su nam sve prošnje koje smo iznijeli prije blagoslova našeg križnog puta: – Učini da s tobom na križ prikovani i umremo te s tobom zajedno i živimo. Pomozi nam da te kao patnika slijedimo te jednom kao proslavljenoga promatramo.

Ti si nam s križa u učeniku predao Mariju za majku; učini da s njome budemo dionici tvoje muke i slave. Dopusti nam da zajedno s tobom trpimo za Crkvu. Daj da i mi utjehom pridižemo svoju braću. Ukloni svaku podvojenost da svim ljudima sabranim u jednom ovčinjaku ti budeš jedini pastir. Privuci sve ljude svojoj ljubavi. Razbojniku koji je zajedno s tobom trpio ti si s križa raj obećao; budi i s nama u bolima ovoga života. Pomozi nama koji smo s tobom trpjeli na zemlji da s tobom budemo proslavljeni na nebesima.

I razmatranja našeg patra Christopha bila su posvećena križu: – Želimo vjerovati da je naš osobni, životni križ dio plana ljubavi i mudrosti našeg nebeskog Oca, izvor plodnosti i blagoslova. Isus je dragovoljno prihvatio i nosio svoj križ, bio je znak našeg otkupljenja i našega spasa. Nakon muke i uskrsnuća, križ nije više znak prokletstva i najteže kazne, on je najveći i najjači znak Božje ljubavi. A ona je jača od bilo kakva zla. Prihvatimo svaki naš križ, on je dar nebeskog Oca, pretvara se tada u spas i rađa obilnim plodovima za nas same i druge. Lijepo bi bilo kada bi na kraju svakoga dana prikazivali svoje križeve i patnje – za druge, kao doprinos i otkupljenje za spas svake duše.

Križ je izvor radosti, a ona je najveći doprinos za našu slobodu, jer slobodni ljudi uvijek su radosni ljudi!

Križ je najjače sredstvo duhovnog rasta. O. Kentenich kaže da bez križa nema rasta niti svetosti!

Križ je najjači poticaj na ljubav, najveća ljubav se pokazuje u žrtvi!

Zato želimo i mi poput Isusa u ljubavi prihvatiti i nositi svoje križeve i patnje, vjerovati da je to plan mudrosti nebeskog Oca i izvor plodnosti i blagoslova!

Kada primamo blagoslov, svaki put se prekrižimo!

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.