MARIJA JE TREBALA MENE I JA NJU

MARIJA JE TREBALA MENE I JA NJU

 

Bio je kolovoz 2016., Jubilejska godina Božjeg Milosrđa. Upravo vrijeme završnih priprema za krunjenje Majke Triput Divne Kraljicom srca u Maloj Subotici. Naravno, tada još ništa nisam znala o tome. Bila sam u jednoj pomalo zamršenoj situaciji koju nikako nisam mogla sama odmrsiti. Snažno mi je trebala Majka. Moja tjelesna mama je umrla, no u ovome ni ona ne bi mogla pomoći. Trebao je netko Jači tko će se zauzeti za mene.

To vruće ljetno poslijepodne čitala sam članak patra Marka Glogovića – Grešnicima ulaz dopušten… Uživala sam u svakoj riječi toga članka. Bilo je oslobađajuće za mene. Tu je pater Marko otvoreno pisao o nekim svojim slabostima i to je bilo dovoljno da se mogu osjećati prihvaćenom i neodbačenom od Boga. Mislila sam, kad je svećeniku tako, smijem i ja imati ove muke i osjećati se ovako. Na jednom mjestu spomenuo je Schönstattski pokret i Majku Triput Divnu. Nikada prije nisam čula za taj naziv Majke Božje. Bio mi je to jako zanimljivo.

Odmah po čitanju tražila sam na internetu o Majci Triput Divnoj i otvorila web stranicu HŠO. Ondje su bile sve informacije. Sve što sam pročitala, pozivalo me i privlačilo kao da je oduvijek čekalo na mene. Posebno me dirnuo apostolat mlade grofice Gertraud von Bullion i lik oca Kentenicha. Našla sam kontakte, a među ponuđenima i broj gospođe Kate Manjkas. Nazvala sam ju i još se raspitala o tome. Ona je bila jako ljubazna i bilo joj je drago što se netko mlad zainteresirao za Schönstattski pokret.

Nakon samo nekoliko dana poslala mi je knjigu patra Christopha – Priprema za Savez ljubavi s Majkom Triput Divnom, duhovne vježbe sestre Mariane koje je održala prethodno u Maloj Subotici za žene i majke, sliku Gospe i jedno popratno pisamce. Osjećala sam kao da oduvijek tu pripadam, a nikoga nisam znala. Počela sam čitati knjigu i čitajući žarko zaželjela sklopiti Savez ljubavi s Gospom. Nikako me ta želja i ta misao nisu napuštale.

Za Savez ljubavi se treba pripremati i zaista se predati. Puno toga trebalo je još naučiti, premostiti, razumjeti… Čula sam se još nekoliko puta s gospođom Katom. Ona me je pokušavala utješiti govoreći mi da ne brinem jer sam daleko i pitanje je kako bih sve to skupa živjela. Usprkos svemu, ja i dalje nisam mogla prestati misliti o Savezu i željeti ga sklopiti. To je bilo neodoljivo u meni. Izviralo je iz najdublje dubine. Pokušala sam kontaktirati još nekoga od navedenih kontakata s web stranice. Sljedeći razgovor nije baš išao ususret Savezu.

U 2. mjesecu 2017. godine, oko svetkovine svetog Vlaha, još jednom sam htjela pokušati i nazvala sam gospođu Anu Storelli iz Dubrovnika. Ona je bila jednako kao gđa Kata, ugodna, nježna, radosna. Sve je razumjela i rekla mi – Tajana, ali ti možeš otvoriti krug Gospe Hodočasnice. Tako će ti Majka Triput Divna moći doći u kuću. To je velika milost.

Moje je srce jako željelo Majku Triput Divnu, ali trebala je dozvola župnika i još desetak obitelji koje bi primale Majku. Kako ću sad to? – mislila sam. Gospa je čekala samo moj Da. Stavila mi je na životni put gospođu Mariju Friedrich, vjeroučiteljicu koja me jako podržavala u tome i odmah pomogla naći dovoljno obitelji za krug. Članove smo imali, još je trebala dozvola župnika.

Pisala sam župniku nekoliko puta o tome (prvi put na svetog Josipa Radnika – svjesno, tražeći i stavljajući se pod zagovor svetog Josipa) i na koncu smo dogovorili razgovor. Sa mnom su na razgovor išle gospođa Marija Friedrich i Antonija Sekić. To je puno pomoglo. Župnik je odobrio dolazak Majke Triput Divne na blagdan svete Faustine 5.10.2017. godine. Ovo me posebno radovalo jer je sve i započelo u Godini milosrđa. Naša Ivana iz Male Subotice brzo je poslala Majčicu koja je stigla upravo 18. listopada! Mojoj sreći nije bilo kraja… K tomu smo konačno sklopile naš Savez Ljubavi. Kao da je Majčica htjela da i ja prethodno učinim nešto za nju. Htjela je kao Hodočasnica doći u Vodice i to je ostvarila.

Sada smijem i druge pripremati za Savez ljubavi. Sretna sam i smatram to svojim životnim poslanjem – utaboriti se duboko u Marijino Srce i Srce Oca Nebeskog po Savezu ljubavi sa svima onima koji su ga već sklopili ili će ga vođeni Božjim željama sklopiti.

Hvala Majci Triput Divnoj što je čula vapaj svog djeteta i pohitala mu, hvala što je našla prave suradnice za osnutak, što je kasnije sve više i više djelovala i vodila nas. Hvala svima koji imate interes za nju i njene planove. Njoj i dalje trebaju i naše ruke i noge, naše srce, vrijeme i sposobnosti, ali i ocu Kentenichu. Bez njih dvoje, Savez ljubavi ne ide.

Vjerujem da Marija i dalje želi ostvariti svaki osobni plan s nama, ali i s cijelom HŠO. Samo joj se iznova i iznova trebamo stavljati na raspolaganje. Ona čuje naše srce, naše esencijalne potrebe i brine o svakoj sitnici u našem životu.

Hvala sestrama Mariani i Ramoni, patru Christophu za sav trud i ulaganje u nas. Bez njih mi ne bismo mogli nastaviti rasti u schönstattskoj duhovnosti. Hvala i svim pojedincima, vrijednim zrelim schönstattovcima koji imaju ljubavi za nas koji u ovom vremenu primamo na svoja leđa dio poslanja oca Kentenicha i Majke Božje Schönstattske. Veliko poslanje, za Veliku Radost.

Iz ljubavi prema Mariji i s Marijom

Za nju i vas, Tajana Bobaš

Povratak

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.