Majčinska ruka nas je vjerno čvrsto držala

Majčinska ruka nas je vjerno čvrsto držala

 

U molitvenoj školi oca Kentenicha želimo dalje promatrati Večernju molitvu koju nam je on podario. U njoj nas on potiče da sa zahvalnošću gledamo na dan koji je protekao. Budući da se približavamo kraju ove godine, ovi nam retci mogu biti također i poticaj da provjerimo gdje i na koji način su nam nebeski Otac i Majka Božja iskazivali svoju ljubav u prošloj godini.

Majčinska ruka čvrsto nas je držala
i nikad nas nije ostavila same,
jer si nama kao Gospodinovoj zaručnici
povjerio svoje djelo.

Svakodnevno doživljavamo Marijinu vjernost prema nama. To je razlog za zahvaljivanje. Njezina nas je majčinska ruka i u proteklom danu, u njegovom gore-dolje, ponovno čvrsto držala i nije nas nikada ostavila same (usporedi 1.-2. redak). U toj vjeri možemo živjeti, u tom se uvjerenju možemo osvrtati na protekli dan te to uvjerenje u nama produbljivati novim iskustvima. To da se Majka tako vjerno i neprestano brine za nas nije razlog u našoj učinkovitosti, nego ponajprije u tome da smo mi povjereni Majci kao Gospodinovoj zaručnici (3. redak). Schönstatt je kao Božje djelo s njegove strane potpuno povjereno Mariji (4. redak). U toj vjeri živi naš otac i utemeljitelj.

Sav blagoslov koji je danas tekao,
s oltara se preko nas prelijevao,
nosio nas je veličanstveno
kao veliko more milosti.

Zahvala i priznanje za sav blagoslov u danu u našoj Večernjoj molitvi pripada Bogu. Našem ocu i utemeljitelju stalo je do toga da se iz dana u dana slijeva Božji blagoslov i da se na nas prelijeva upravo s oltara (usporedi 1.-2. redak). Time on povezuje našu Večernju molitvu sa svetom misom. „S oltara“ to želimo živjeti i tako djelovati kroz cijeli dan. Treba obratiti pozornost na to strujanje blagoslova. Zahvalnost treba jačati naše povjerenje u to „veliko more milosti“ koje nas svaki dan nosi kroz sva dizanja i padanja. Pomozi mi da u meni naraste to povjerenje! Jer samo tako će sveta misa doista postati „izvorom i vrhuncem sveg kršćanskog života“ kao što je to sročeno u Drugom vatinkanskom koncilu (Lumen gentium 11).

Neka nam svaki (duhovni) posjet u Svetištu pomogne da rastemo u zahvalnosti, u povjerenju i u ljubavi!

Izvor: Peter Wolf, Gebetsschule ‘Himmelwärts’, s. 307.-308.

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.