Kruna za krunu

Kruna za krunu

 

Ovaj duhovni poticaj kao i sve ostale duhovne poticaje možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici u rubrici U školi oca Kentenicha, kliknite OVDJE.


 Kruna za krunu

„Trojedini Bog je okrunio Majku Božju … To je dogma, vjerska istina, dakle, ne samo vjerski osjećaj i razmišljanje! Vjerska je istina:

Majka Božja je također svojim tijelom uznesena u nebo, te je ondje gore okrunjena Kraljica neba i zemlje…!

Kad bismo sada mogli upitati živog Boga: Zašto si okrunio svoju majku, Majku Božju? Tada bi prema nama vjerojatno odzvanjao odgovor: jer je ona prva okrunila mene. Misli se na Spasitelja. …

Dakle, Majka Božja je također okrunila Spasitelja. Kakvo je ona kraljevstvo mogla predati? Od kakvog je materijala bila ta kruna?

A njegovo prijestolje, to je betlehemska štalica, slama u jaslama, skučeni uvjeti u Nazaretu? Gdje je to kraljevstvo, ta kruna, kojom je Majka Božja okrunila Spasitelja? Sveto pismo nam odgovara: kruna, kojom je Majka Božja okrunila jedinorođenog Božjeg sina, njegova je ljudska narav. Tako je mogao i po svojoj ljudskoj naravi postati Kraljem cijelog svijeta. A kao zahvalu za to, što mu je Majka Božja dala ljudsku narav, živi je Bog okrunio i njenu glavu. Ta kruna simbolizira njezinu beskrajnu moć i veličinu, i njezino beskrajno veličanstvo u kraljevstvu Božjem. Tako ju danas vidimo kako stanuje i kraljuje na nebu. Kruna za krunu!“

(J.K. Ženskoj mladeži Münstera, kolovoz 1950.)

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.