I JA ŽELIM BITI ŽIVA POKAZNICA

I JA ŽELIM BITI ŽIVA POKAZNICA

 

Liga žena i majki u Josipovcu započela je s duhovnom vidom pokaznice kroz radionice i susrete. Pokaznica je središnji simbol Schönstattskog pokreta žena i majki. Nju ćemo darovati u Svetište Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice u Ivanovcima.

Kroz naše susrete želimo upoznati ideal pokaznice i posredovanje različitih poticaja za odgovarajuće oblikovanje života.

Otac Kentenich kaže “Naše je srce tako veliko da ga može ispuniti samo Bog. Kaže se o dragoj Majci Božjoj: Ti si zvučna i posve čista pokaznica koja nosi Krista Gospodina.”

Svatko od nas mora biti u procesiji života također sveta pokaznica, zvučna i ona koja posve nosi Krista. To je zapravo smisao kršćanskog života.

Jedan pisac naših dana kaže: ”Da bismo mogli živjeti, trebamo nekoga tko će nam dati pravo središte, nekoga tko je za nas središte.”

Kao žive pokaznice želimo svojim bitkom i životom pokazati da je Krist naše središte. Jer smo pronašle njega, središte našeg života, možemo ga također drugima posredovati i približiti. Na putu k Elizabeti Marija je prva živa pokaznica. Ona, u čijem je središtu Krist našao svoje prebivalište, odmah gapočinje nositi ljudima i njima posredovati susret s njime.

Otac Kentenich nam kaže: “Marija nas želi učiniti ljudima sunca, ljudima koji zrače Kristom. Predanje Majci Božjoj tjera nas posve Kristu. Ona nas želi učiniti ljudima koji su ispunjeni Kristom. Mi moramo svjesno nositi u sebi Krista, želimo svjesno biti Nositeljice Krista. Spasitelj želi po meni ići danas  ulicama, po meni želi dotaći ljude. Spasitelj se danas pokazuje ljudima po mojoj osobnosti.”

Marijo, daj da u Savezu ljubavi s tobom budem poput tebe; ispunjena Kristom tvojim Sinom, prožeta njegovim sjajem. Pokloni mi obilje svoje svjetlosti, da je mogu donositi drugima i da oni pronađu put do svjetla, do tebe.

Putokazni simbol i ideal naše zajednice Schönstattskih žena i majki još od davne 1940. je: Imati središte. Živjeti iz središta. Nositi Krista u srcu. Dati mu prostora. Njega zračiti i učiniti ga prepoznatljivim ljudima koje susrećemo.

Ovo vrijeme duhovnog izrađivanja pokaznice možemo nazvati i svojom duhovnom obnovom. Pronađimo svoje središte života i budimo prave pokaznice koje u sebi nose Krista i čine da drugi preko nas vide Krista.

Marijo, svakoga dana predajem se tebi u posvetnoj molitvi. I ja želim biti živa pokaznica. Želim biti dragi kamen koji je na podnožju pokaznice i koji nas upućuje da je za nas Savez ljubavi s Triput Divnom Majkom, Kraljicom i Pobjednicom Schönstattskom najsigurniji put kako postati u Kristu Očevo dijete.

Jedno srce u Ocu!

Marija Štefanović

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.