HUMANITARNI KONCERT U OSIJEKU

HUMANITARNI KONCERT U OSIJEKU

 

6. travnja 2018. u 19 sati nakon sv. Mise u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku  održan je koncert za izgradnju Svetišta u Ivanovcima.

Voditeljica  Područja Osijek, Štefica Klasić, ukratko je informirala  prisutne   sa Šenštatskim pokretom i njegovim osnivačem ocem Kentenichom. Naš predsjednik, vlč. Tomislav Ćorluka, pojasnio je  mjesto i pojam Prasvetišta, te Filijalnog i Kućnog  svetišta. Pokazao je lik Gospe hodočasnice koja obilazi domove u Slavoniji i drugim krajevima lijepe naše. Na taj način  predstavljena je HŠO i zatražen je doprinos za ovo veliko djelo. Gospođa Katica Smolec vodila je  program, a lijepim odabirom pjesama izvođači su nas duhovno dizali i povezivali. Tijekom koncerta pročitane su riječi našega osnivača oca Josepha Kentenicha:

  • Mi sami trebamo i želimo biti živa svetišta.
  • On je Onaj koji velika djela izvodi po malenima i za malene.
  • U tmini današnjega vremena budimo svjetlo bližnjima.
  • Naša najveća briga trebala bi biti: svake sekunde biti beskonačno bezbrižan, ne iz nemara već zato jer se u Boga uzdamo.
  • Bog će u svojoj svemoći naći putove da nas vodi onamo gdje nas želi imati.
  • Drži se nepokolebljivo i čvrsto drage Majke Božje i postanite čudo povjerenja.
  • Tko god hoće među vama biti prvi, neka vam bude sluga. Tako ni sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.

Zbor Majke Triput Divne iz Josipovca  Šenštatskom himnom je uveo u  duh šenštata i još izveo pjesmu „Na gozbu Kralja Jaganjca“ i „Gdje tišina“,  a   zbor mladih „Uzvišenje sv. Križa“ iz Retfale – Osijek otvarao nas je Božjoj ljubavi uz pjesme „Bože, tebi pjevam ja“ i „Ljubav Božja“.  Dječji zbor „Marijini apostoli“ iz Josipovca su nas svojim pjesmama prisjetili da je Majka s nama pjesmom „S nama si ti“ i da je Majka blaga, pjesmom „O Marijo, Majko blaga“. Zbor mladih „Mateus“ iz Bizovca je svojim divnim dvoglasnim pjevanjem i strunama violina dotaknuo strune naše duše uz pjesme „Marijin mir“ i „Jutro“. Solistica Andrijana Baković iz Bizovca je svojim anđeoskim glasom uz pjesmu „Moj Isus“ i „Naš Bog je velik“ raznježila dušu, a Dario Bezik iz Josipovca je svojim tenorskim glasom i  oduševljenjem za najljepšu Majku na svijetu zapalio publiku. I na kraju dječji zbor iz Zelčina potaknuo je na odaziv s pjesmom „Evo me“ i zatražio Gospinu zaštitu pjesmom: „Zaštiti nas Majko“.

Nakon koncerta, s osjećajem „Jednog srca u Ocu“, ostali smo još  zajedno. Bilo je to lijepo druženje koje je Majka povezala uz pjesmu. Lokalna zajdnica  Josipovac je organizirala ovaj događaj i na  poseban su se način angažirali kao Marijini apostoli, dajući svoj najveći doprinos da se koncert održi.

Zahvaljujemo im na poticaju, a također veliko hvala vlč. Alojzu Kovaček, župniku ove župe koji je otvorio svoje srce i svoju crkvu kako bi HŠO pokazala da djeluje na ovim prostorima.

Hvala i našem predsjedniku, vlč. Tomislavu Ćorluka, koji je na tako jednostavan i pristupačan način pokazao što za nas znači Majka Triput Divna.

Izvijestila: Jozefina Varžić

Fotogalerija:

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.