HODOČAŠĆE U IVANOVCE – 21. travnja 2021.

HODOČAŠĆE U IVANOVCE – 21. travnja 2021.

 

Đakovačka lokalna zajednica odlučila se na još jedno hodočašće u naše Svetište. Bili smo sretni jer su s nama bili i naši đakovački svećenici u našem Svetištu: naš predsjednik HŠO vlč. Ćorluka, bivši harkanovački župnik vlč. Martinović, naš vjerni vlč. Starešina i vlč. Vinko Brezovar.


Đakovačka lokalna zajednica odlučila se na još jedno hodočašće u naše Svetište. U našoj županiji zasad nema velikog broja zaraženih koronavirusom pa smo se, uz poštivanje epidemiološkim mjera, odvažili na put. Bili smo sretni jer su s nama bili i naši đakovački svećenici u našem Svetištu: naš predsjednik HŠO vlč. Ćorluka, bivši harkanovački župnik vlč. Martinović, naš vjerni vlč. Starešina i vlč. Vinko Brezovar. Ovaj lijepi, konačno sunčani i topli dan, unatoč svim svojim obavezama, željeli su provesti u zajedništvu sa svima nama okupljenima oko naše Majke i Kraljice.

Sv. Misu slavili smo u našoj dvorani zajedno s nekoliko naših članova iz okolice Svetišta. Predvodio ju je vlč. Tomislav. U svojoj homiliji, između ostalog, govorio je i o tome kako je Isus nahranio mnoštvo s pet kruhova i dvije ribe, ali ono je i dalje hodalo za Njim misleći se ponovo besplatno i bez truda najesti. Ali, Isus im najavljuje kruh s neba, euharistiju, i kaže da će im dati svoje tijelo za hranu… I otac Ante Gabrić, misionar iz Indije, također govori o euharistiji: „Ne samo držati taj kalež i hostiju, već biti taj kalež i hostija.“ Biti hostija i kalež za druge bila je srž njegova svećeničkog i misionarskog života. Naše svetište u Ivanovcima također ima oblik kaleža i hostije, zato smo svi pozvani biti taj kalež i hostija.

Dodaje još kako je Krist glava, Crkva njegovo tijelo, a mi smo udovi toga tijela. Krist želi hodati našim nogama, disati našim plućima, raditi našim rukama, govoriti našim ustima i ljubiti našim srcem.

Nastavili smo Slavlje saveza u kapelici. Pozdravili smo našu Majku, u neizmjernoj radosti naše duše, što smo opet ovdje s Njom. Molili smo je da nam bude Posrednica kod Uskrslog Spasitelja, da čitav svoj život slavimo Isusovo slavno uskrsnuće i mir na ovom svijetu.

Kraljicu srca molili smo za želju da joj uskoro poklonimo Žezlo, znak potpunog predanja i prihvaćanja jedinom Kraljicom svih nas, svih naših i svega našega.

U Presvetom Oltarskom Sakramentu gledali smo Onoga koji je naša snaga i jakost, ufanje i ljubav. Molili smo da se ta ljubav izlije na sve nas, naše obitelji, naše bolesne i sve potrebe i planove našeg pokreta. Za otvoreni put unošenja Očeva oka u naša svetišta, za proglašenje našeg utemeljitelja blaženim, za prestanak ove koronakrize.

Blagoslov i milost, koja nas je sve ispunila, bila je vrhunac našeg posjeta pa smo radosna srca krenuli na put. Pozdrav i do skora opet ovdje. Ako Bog da!

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.