Devetnica blaženom Miroslavu Bulešiću

Devetnica blaženom Miroslavu Bulešiću

 

Svetište naše Triput Divne Majke Schönstattske u Ivanovcima kod Valpova posvećeno je i blagoslovljeno 15. rujna 2018. god. Tada su blagoslovljene i moći bl. Miroslava Bulešića koje su pohranjene u oltaru. On je naš hrvatski blaženik koji je rođen 13. svibnja 1920. god. u mjestu Čabrunići u Istri, a preminuo je 24. kolovoza 1947. god.u Lanišću, također istarskom mjestu.

Naime, u zadarskoj župnoj crkvi, koja je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na Belafuži, nalaze se, od kolovoza 2019., njegove moći. Sestre Euharistijskog Srca Isusova priredile su trodnevicu i devetnicu na osnovi molitava iz njegovog duhovnog dnevnika. Devetnicu su započele 15. kolovoza za 100. obljetnicu njegova rođenja i za proglašenje svetim. Slavonci su se priključili ovoj devetnici u želji da će dragi Bog uslišati molbe i da će naše Svetište u Ivanovcima imati u svome oltaru moći jednog hrvatskoga sveca, a time će i svaki naš ulazak u Svetište imati posebno značenje pored poklona Isusu u Presvetom Sakramentu i njegovoj Majci, našoj Kraljici i Pobjednici Schönstattskoj. Budući da su molitve, koje su sestre priredile malo duže, ali jako lijepe i Duhom ispunjene, mi smo uzeli jedan Oče naš ili deseticu krunice i završnu molitvu iz devetnice koju šaljem, ako se još netko želi uključiti.

To je još jedan lijepi događaj za naše Svetište u Ivanovcima, uz osnutak Ženske lige u Schönstattu koja se slavi u kolovozu i to također 100. obljetnica. Ipak nije slučajnost.

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.