Izvještaj o životu oko Svetišta

Izvještaj o životu oko Svetišta

 

Dragi članovi naše obitelji!
Šaljem Vama izvještaj o životu oko Svetišta… Toliko toga se događalo i doista se svakim danom može osjetiti djelovanje naše Majke i Kraljice u našim životima. Sve više postajemo svjesni Njezine prisutnosti u našem Svetištu, ali i naših života. Zajednica iz Belice je slavila Slavlje Saveza 18.09.2015 u Svetištu u Maloj Subotici. Velečasni Šoštarić rado dolazi u naše Svetište i uvijek nam daje vrlo poticajne nagovore. Uvijek nam u propovijedima približava Boga kao Oca, i Njegove Božje providnosti.

zmikac1

25.10.2015 dan Hodočašća vodila je zajednica iz Svete Marije. Vi već svi znate našeg dragog velečasnoga Pavla Markača, kako osobno, tako i evo preko naših izvještaja, ali doista želim ovdje spomenuti kako on rado dolazi u naše Svetište, potiče nas na važnost Majke Božje u našim životima. Taj dan je bila 30,.-ta nedjelja kroz godinu i sva misna čitanja bila su doista duboka. Velečasni Markač nam je divno rastumačio Božju riječ. Zahvaljujem se ovim putem i velečasnom Šoštariću i velečasnom Pavlu Markaču što su uvijek spremni služiti Bogu, ali i nama ljudima! Zahvaljujem dragom Bogu za njihovu otvorenost i bliskost sa nama narodom i molim dobrog Boga Oca da ih obilno blagoslovi i Majka Triput Divna da ih čuva od svakog zla! Tog dana je i s.Ramona imala popodnevnu radionicu i druženje sa mladima!

zmikac2

U nama uvijek mora postojati vjera u Boga, i pouzdanje u Njega da je u svakoj situaciji, u svakom čovjeku, u svakom događaju prisutan Gospodin i Sveta Ruka Očeva. Ponekad smo tom rukom i opomenuti, i važno je ostati u toj svijesti da je to samo za naše dobro. U jednoj molitvi piše: „čak i pod rukama koje me udaraju, ja ljubim Tvoju ruku koja me liječi“. Zahvaljujemo se dragom Isus za sve darove i milosti, za poziv koji je bio, ali je i još danas upućen svima nama – da ga slijedimo, da budemo Njegova hrabra vojska, jer On je naš Kralj!

zmikac3

Majka Nebeska nas je već mnogo puta naučila da bez ljubavi, mi ne možemo ništa. Kaže Isus jednoj svojoj službenici: „bez mene ne bi mogla primiti ništa od ovoga“. Ovo su nama zbilja utješne riječi: da sve što osjećamo i doživljavamo da je to sve zbog Isusove prisutnosti u našim životima. Te riječi nisu samo utjeha, već i odgovornost, kako mi postupamo sa Živim Isusom u nama.. što Njega kod nas veseli, što Ga rastužuje.. ? Ta ista pitanja, postavlja i Majka, Majka koja nas iz svog Svetišta odgaja i školuje.. nije ovo obična škola u koju smo ne samo pozvani, već i upisani, i svatko od nas je već dobio svoju klupu za sjedenje..iz te klupe mi slušamo što Majka Božja nas uči. Ne kažemo bez razloga da je Marija i Majka Crkve. I danas je Ona prisutna u crkvama..Marija je Bogorodica – Žena koja je rodila Isusa Krista. U crkvi ona je oltar jer se kod svake sv.Mise na oltaru u Pretvorbi rodi Isus Krist. Svakim prisustvom na sv.Misi, svakim ulaskom u crvku, ne smijemo izaći iz nje, a da ne vidimo i ne „okusimo“ Isusa i Majku Nebesku. Po Njoj do Isusa, s Njom k Isusu, sa Isusom do Majke Marije! Neka vas sve vodi moćna i sveta ruka Boga Oca, Plašt Majke Božje zaštiti od svakog zla, i vodi u svakom putu i na svakom putu Dobar Pastir!

Primite srdačne pozdrave iz Milosnog mjesta Majke Triput Divne od Vaše Ivane

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.