ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Posjet iz Argentine

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Posjet iz Argentine

 

U subotu 22.02.2020. posjetio je naše svetište mladić Juan Ignacio Eichenberger iz Argentine. On je u programu razmjene studenata, te će još 4 mjeseca ostati u Zagrebu na studiju. On je u Argentini voditelj Lige mladića. Bilo je jako zanimljivo čuti kako je saznao za nas. Naime, on je veliki schönstattovac, iako ima tek 22 godine.

Kada je došao u Zagreb, na internetu je tražio nešto o Schönstattu u Hrvatskoj. Tako je stupio u kontakt s našim odgovornima koji su ga uputili na naše Svetište u Malu Suboticu. Doputovao je autobusom najprije u Čakovec. U podne je stigao pred naše Svetište. U razgovoru smo puno toga saznali o tome kako Schönstatt živi u Argentini u gradu Rosario gdje je također naše Svetište. Kada smo slušale o tome kako je Svetište nastajalo u tom gradu, shvatili smo, da je zapravo njihov početak jako sličan našem početku.

Njihovo Svetište također vode samo laici volonteri. Tamo su jako aktivne Liga obitelji, ali oni imaju već i Institute koji svjesno i duboko žive za Schönstatt. Kada sam ga upitala radi li puno  za Schönstatt, on je sasvim spontano odgovorio; „Radim? Ne, ja ne radim za Schönstatt, ja ga živim”…

Osobno me to jako dirnulo. On je došao u Svetište baš u vrijeme kada je i njegova djevojka bila u njihovom Svetištu u Rosariou. U isto vrijeme, u istom Svetištu, u istom duhu, samo u drugim zemljama, Gospa ih je na čudesan način povezala. Otpjevao i odsvirao jednu njihovu pjesmu Gospi i Ocu. U popodnevim satima pridružio se molitvi krunice u Svetištu i tako nam je uljepšao molitvu krunice, nakon svake desetnice svirajući i pjevajući Mariji.

On planira doći više puta u naše Svetište, jer kako je sam rekao „Ja trebam Svetište, ja trebam Schönstatt”. Bogu i Mariji hvala da nam šalje takve ljude među nas, koji su nam uvijek motivacija i poticaj za žar i polet u našem životu za Schönstatt i naše Svetište.

Ivana Mikac Dodlek