Život oko Svetišta – rujanski Dan saveza u Maloj Subotici

Život oko Svetišta – rujanski Dan saveza u Maloj Subotici

 

U nedjelju, 22. rujna 2019., u 15 sati slavili smo sv. Misu u našem Svetištu s vlč. Davorom Šumandlom i našim međimurskim zajednicama.

U svetoj Misi vlč. Davor nam je dao lijepe poticaje kako možemo vježbati svoju vlastitu vjernost u malome. Upravo onako kako nas i sam Isus Krist poučava. Bog je i stvorio svijet iz maloga, no s velikom ljubavlju. Tako smo i mi pozvani, činiti u svojoj svakodnevici malene korake, no s puno ljubavi. Kada, u sve što činimo, uključimo svoje srce i ljubav, tada će i malena stvar u Božjim očima biti velika. Također je vlč. Davor spomenuo kako je važno biti i zahvalan, gledati Božju prisutnost oko sebe, doslovno primijetiti kako je Bog sveprisutan oko nas, u cvijetu, u lijepom vremenu, u suncu koje nas grije…

Nakon sv. Mise imali smo po našem obrascu Slavlje saveza te paljenje ceduljica našeg milosnog kapitala. Nakon svega je u dvorani hodočasničkog doma bio prikazan film „40 dana“ Inicijative 40 dana za život, a film je ostavio na nas duboki dojam.

Ovako ohrabreni i s poticajima koje smo primili, krenuli smo odvažno u našu sredinu, na mjesta gdje nas Bog najviše treba!

Ivana Mikac Dodlek