Život oko Svetišta – adventski Dan saveza u Maloj Subotici

Život oko Svetišta – adventski Dan saveza u Maloj Subotici

 

Zbog nadolazećih blagana već tradicionalno, slavimo Slavlje saveza u prosincu nešto ranije. Bilo je to u nedjelju, 15.12.2019. Dvoranu hodočasničkog doma ispunili su naši hodočasnici iz Zagreba i okolice, te naši domaći članovi i njihova djeca.

Kako je bilo doista puno vjernika, sveta Misa je služena u dvorani hodočasničkog doma. Svetu Misu je služio vlč. Davor Šumandl iz Koprivnice. On nam je dao puno dobrih i korisnih duhovnih poticaja kako bismo još bolje pripremili svoja srca za dolazak i rođenje našeg Spasitelja, čije rođenje najviše želimo da se dogodi upravo u našim vlastitim srcima.

Pozdravom mira kojeg nam je na početku uputio, potaknuo nas je da taj mir znamo i mi sami donositi drugima koje susrećemo. Kada imamo Isusa u svojem srcu taj mir je već tu… I kada živimo sa Isusom, kada ga redovito blagujemo, On će ostati u nama. Tada se ne trebamo zabrinjavati kako donositi Isusa drugima, On sam će nam već pokazati put do toga.

Došašće je milosno vrijeme, vrijeme radosnog iščekivanja. Ovo vrijeme uči nas također i na strpljivost. Kao primjer čekanja Božjeg djelovanja, vlč. Davor je primjenio upravo događaj iz Kane Galilejske. Kada je Marija vidjela da su mladenci u nevolji, samo je izrekla kratku rečenicu; „Vina nemaju“. A Isus je tada odgovorio i tu poznatu rečenicu „… još nije došao moj čas“. Isus je znao da na Njegovu objavu svijet još nije spreman. Nisu bili ni učenici. No Marija je bila ta koja je na neki način „požurila“ Božje djelovanje.

I tada Isus čini svoje prvo čudo. Iz onog običnog stvara i pretvara u nešto savršeno. To se događa s našim životima, kada se povjerimo Mariji i kada joj donosimo vjerno sve ono što mi jesmo, i ono dobro i ono loše, ona će to kod Isusa „požuriti“ i Isus će sve to obilno blagosloviti i pretvoriti u divne plodove.

Gospođa Biserka Horvat, razveselila nas je svojim dolaskom jer uvijek je svečanije i ljepše kada je Misa popraćena sviranjem i pjevanjem.

Nakon sv. Mise imali smo Slavlje saveza i proveli vrijeme s našim Isusom u Presvetom oltarskom Sakramentu.

Poslije Slavlja saveza gđa. Ivanka Skender napravila je jednu kratku predstavu s dječicom uz pjesmu „4 adventske svijeće“. Gđa. Ivanka se jako potrudila, izradila je i kostime, svijeće i cijelu predstavu. Hvala njoj i hvala  dječici koja su sudjelovala u ovoj predstavi te su pjesmom i plesom pokazali nama odraslima da je najvažnije pripremiti svoja srca da budu mekana slamica na kojoj će se roditi maleni Isus.

Ovim putem želimo se na kraju godine kao suradnici Svetišta zahvaliti SVIM svećenicima koji su dolazili u naše Svetište i služili nama, našem Svetištu i našim hodočasnicima, hvala SVIM hodočasnicima koji su tijekom godine hodočastili u naše Svetište, hvala SVIM suradnicima koji su ove godine služili našoj Triput Divnoj Majci i našem Svetištu, hvala SVIM dobročiniteljima na svakoj podršci da naše Svetište može živjeti, hvala SVIMA na svakom služenju, pomoći i suradnji!

Suradnici Svetišta Kraljice srca

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU