DUHOVNA OBNOVA MALA SUBOTICA – ŽUPA MIHOLEC

DUHOVNA OBNOVA MALA SUBOTICA – ŽUPA MIHOLEC

 

Dana 12. studenoga 2022. župa Sv. Mihaela Arkanđela iz Miholca pohodila je na duhovnu obnovu u Svetište Kraljice srca, Majke Triput Divne, Kraljice i Pobjednice Schönstattske u Maloj Subotici.

Gotovo pedeset hodočasnika zajedno s vlč. Krunoslavom Detićem autobusom krenule su put Svetišta. Dolazak u Svetište bio je oko 10 h. Domaćini su nam za dobrodošlicu pripremili osvježenje. Svatko od nas imao je mogućnost za osobnu molitvu u Svetištu.

Sestra Mariana obratila nam se pozdravom i uvodnom molitvom. Ukratko nas je upoznala sa Schönstattom, ocem Kentenichom, Svetištima Majke Triput Divne. Slijedilo je predavanje u kojem je sr. Mariana govorila o darovima MTD u Schönstattskom svetištu: Tri hodočasničke milosti. Obrazložila je svaku pojedinu milost i u nama potaknula osobna razmišljanja.

Nakon predavanja slijedila su tri svjedočanstva sumještana. U 11:30 h molila se sv. krunica koju su predvodile majke iz naše župe.

Slijedila je kratka stanka za ručak. Drugo predavanje sr. Mariana započela je u 13:30. Govorila je o našim darovima  MTD: težnja svetosti svakodnevice. U predavanju se posebno osvrnula na Hodočasničku Gospu koja je prisutna kad dolazi njezina slika  u naš dom. Kada Marija dolazi, onda se više okupljamo kao obitelj na molitvu, onda se manje svađamo i više se mirimo i opraštamo jedni drugima. Dotakla se Kućnog svetišta. Mi Gospi donosimo svoje molitve i žrtve, svoje ispunjene obaveze i odluke svoj trud oko samoodgoja, nakane i molbe. To stavljamo u Kućno svetište, npr. u vrč. Tako smo i svi mi tamo prisutni stavili svoje duhovne darove na papirić koji smo ubacili u vrč.

U procesiji uz pjesmu nosili smo vrč sa svojim duhovnim darovima Majci u Svetište.

Slijedila je sv. Misa koju je predvodio naš vlč. Krunoslav Detić. Nakon sv. Mise slijedilo je euharistijsko klanjanje. Po završetku klanjanja zahvalili smo koordinatorima i domaćinima na srdačnom gostoprimstvu te se pozdravili sa sr. Marianom i zaželjeli joj sretan put, ali i dogovorili ponovni susret u našoj župi Miholec sljedeće godine u svibnju.

Hvala Majci Triput Divnoj na ovom susretu.

Marta i Ivana Dvečko