ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Slavlje Saveza u srpnju

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Slavlje Saveza u srpnju

 

Dana 18. srpnja 2021. proslavili smo Slavlje Saveza u našem Svetištu Kraljice Srca, Majke Triput Divne, Kraljice i Pobjednice Schonstattske u Maloj Subotici. U 15 sati održana je sveta Misa koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi, župni upravitelj u Svetoj Mariji.

U svojoj propovijedi, vlč. Leonardo osvrnuo se na poslanje svakog kršćanina u današnjem vremenu. Istaknuo je kako kršćanin ima poslanje u svojoj svakidašnjici i na mjestima gdje ga Gospodin šalje i kako nam je svima dužnost izvršavati to poslanje i to raditi u radosti i ljubavi. Trebamo donositi ljubav Kristovu kamo god išli, a ponajprije u svojim obiteljima.

U Evanđelju smo čuli kako je Isus pozvao svoje apostole da ga izvijeste o svemu što su doživjeli. Tako smo i mi pozvani uvijek doći k Isusu kojemu smijemo sve reći, izvijestiti Isusa o svemu, pa čak i o onim sitnim svakodnevnim poslovima. Isus se zanima za nas, on nas želi čuti, on se raduje kada dolazimo k njemu sa svime što imamo i sa svime što jesmo. Isus je pozvao apostole da otpočinu, kako je vel. Leonardo rekao, a pred nama su sada dani odmora. Ali ne smijemo u odmoru zaboraviti na Oca, na Isusa i na duhovni život. Možda mnogi ne stignu duhovno bogatiti svoj život kroz godinu pa je upravo godišnji odmor prava prilika da to učinimo. U Evanđelju smo čuli kako se Isus sažalio nad narodom. To smije biti nama utjeha i ohrabrenje jer Isus tako daje svoj odgovor ljubavi i nama kada dolazimo k njemu i kada ga tražimo. Vel. Leonardo je rekao kako Bog nikada ne odmara od nas, iako čovjek često traži odmora, Bog Otac se nikada ne odvaja od nas i uvijek bdije nad nama.

Nakon svete Mise uslijedilo je Slavlje Saveza u kojem smo se kao Hrvatska schönstattska obitelj prisjetili 111. godišnjice svećeničkog ređenja osnivača Schönstattskog pokreta, oca Josefa Kentenicha, koju smo 8. srpnja svečano proslavili u našem Svetištu u Maloj Subotici. Zahvalili smo Majci Triput Divnoj što je uzela malog Josefa kada je imao samo 9 godina pod svoju majčinsku zaštitu i što ga je prigrlila kao svećenika, vodila ga i odgajala. Doista, otac Kentenich mnogima je postao pravi duhovni otac i ostavio nam je bogatu baštinu iz koje možemo mnogo toga crpsti za svoj osobni život. Slavlje Saveza završili smo kratkim klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Zahvalili smo Isusu u svojim osobnim i zajedničkim nakanama. Na kraju svega smo uz pjesmu Majčici zapalili ceduljice za milosno blago. Kraljice Srca, proslavi se i u našim srcima i životima!

Hvala zajednici iz Sv. Marije i njihovom župniku Leonardu na divnoj nedjelji, Misi, Slavlju Saveza te druženju. Marija je doista velika i moćna Kraljica koja se uvijek pobrine za svoju dječicu i hrabri nas preko ovakvih događaja i osoba!

Danijela i Ivana