ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Pripreme za unos simbola Boga Oca u Svetište

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Pripreme za unos simbola Boga Oca u Svetište

 

PROČITAJTE: Radne akcije – Duhovne pripreme i trodnevica – Prvi hodočasnici

Naš duhovnik pater Christoph stigao je u Malu Suboticu već početkom kolovoza. Boravio je u našem hodočasničkom Svetištu, ali i nekoliko dana služio u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Kada je boravio u Maloj Subotici svaku večer smo imali svetu misu i klanjanje u našem Svetištu. Ponekad smo slušali i poticajne nagovore.

Radne akcije

Tih dana smo imali i radne akcije na našem Svetištu. Najprije u subotu 21. 08., a završne pripreme bile su u petak dan uoči naše proslave.

Smijemo istaknuti da se na radnu akciju odazvao lijepi broj naših članova i članica i da smo bili doista vrijedni i marljivi Marijini poslužitelji. Svaki puta stavljamo sebi u svijest da sve to činimo za nju, za Svetište i za naše hodočasnike!

Ponekad čovjek razmišlja – kada ja tako pomažem, čistim i uređujem za nju, koliko više Ona to u Nebu čini za mene, za sve nas!

Duhovne pripreme i trodnevica

Tjedan prije proslave već smo ulazili u veliki događaj koji nas očekuje u subotu 27. 08.! Doista smo se dugo duhovno pripremali za unos simbola Boga Oca, kroz sve to vrijeme imali smo brojne prilike i mogućnosti kako pripremiti svoja srca za taj događaj, molili smo veliku devetnicu našeg p.Christopha, u Ligi žena i majki dobili smo divan poticaj pisati na ceduljice osobno Bogu Ocu …

U srijedu smo započeli trodnevnicu. Kao i svake godine, bila je ponuda sakramenta svete ispovijedi, molitva krunice, sveta misa s prikladnim nagovorom i završetak Euharistijskim klanjanjem.

U tim danima trodnevnice, slušali smo u nagovorima o porukama simbola Boga Oca, kako ostvariti osobni odnos s Ocem, što Bog Otac želi za mene i moj život. U nagovoru smo slušali i o „Kairosu“ – sretnom trenutku! Kako možemo uhvatiti sretan trenutak, koliko je važno dati se otvoriti za ono što nam Otac sada poklanja. Dobili smo poticaje da svoja osjetila na neki način „izoštrimo“ da bismo mogli primijetiti taj sretan trenutak i da ga ne bismo zbog naše sebičnosti, oholosti, lijenosti, propustili..

Najbolji put do Oca je duboka povezanost s Marijom i s Isusom. Da bismo bili u dubokoj povezanosti s Marijom, s Isusom, promatram njihov život, nasljedujem njihov primjer i upoznajem ih. Svoje vrijeme želim provesti s njima jer ih volim. Iz ljubavi im poklanjam svoje vrijeme i svoje srce. Marija i Isus će tako oblikovati naša srca da postaju sve sličnija njihovim srcima. Pogledom na njihove živote učiti ću o njihovom osobnom odnosu s Bogom Ocem. Tako Bog Otac više neće biti stranac u mom životu, nego jedan „Ti“ s kojim ću živjeti i suživjeti.

Nalazimo se u Svetištu Kraljice srca! Ona nam iz ovog Svetišta poklanja brojne darove i milosti. Ona je tu da oblikuje naša srca. Ona nas odavde želi odgajati, učiti i sve više povezivati i voditi do Boga Oca.

Teško je sve opisati i izvijestiti o svim nagovorima, ali smijemo istaknuti kako je naš pater Christoph uložio jako puno ljubavi i svoje srce da nas sve više približi Ocu i da postanemo sve opušteniji pred Bogom kao Ocem, da postanemo djeca i da otvorimo svoja srca za Očev plan ljubavi i mudrosti za naše osobne živote.

Prvi hodočasnici

U petak smo i svi mi već bili posebno uzbuđeni jer su nama dolazili i hodočasnici iz Dubrovnika i otoka Korčule. Oni su stigli na svetu misu i tako smo već bili u malo većem zajedništvu. Hodočasnici su prenoćili kod naših članova i simpatizera i kao što to uvijek biva, kada Marija povezuje, onda se i rađaju neka nova prijateljstva, a stara prijateljstva dobivaju još više na značaju i važnosti!

U tjednu priprema pridružila nam se i sestra Mariana, tako da je taj tjedan pripreme bio doista poseban i milostan!

Ivana Mikac Dodlek