ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – lipanj 2021.

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – lipanj 2021.

 

PROČITAJTE: 11. lipnja: Svetkovina Presvetog Srca Isusova – 13. lipnja: godišnjica Saveza ljubavi – 15. lipnja: odlazak patera Christopha


Razveselio nas je dolazak patra Christopha u Hrvatsku 24. travnja. Tako smo svi zajedno imali lijepe dane koji su nas duhovno osnažili i obogatili.

Osim hodočašća Lige žena i majki i predanja žezla, slavili smo u Svetištu na poseban način blagdan Srca Isusova.

11. lipnja: Svetkovina Presvetog Srca Isusova

Zahvalili smo Bogu Ocu na daru Isusova srca tog dana. Isusovo Srce je i Očevo Srce. U Isusovom Srcu možemo naći i vidjeti sve osobnosti srca našega Nebeskoga Oca. Isus je dao da Njegovo Presveto Srce mnogo trpi i pati za spas naših duša.

Isusovo Srce doživjelo je bezbroj rana, onih unutarnjih, ali i onih vanjsko vidljivih. U svakoj toj rani je lijek našim ranama. Isus nam u svome Srcu pokazuje da i rane naših srca mogu postati lijek.

Iz Njegovog boka potekle su krv i voda, krv koja nas otkupljuje, voda koja nas pere, a iz Njegovog Presvetog Srca potekli su i svi sveti sakramenti.

Svjesni smo da su naša srca još uvijek podijeljena, još uvijek zarobljena i nisu još bijela …

Zato smo jako molili Isusa da nam pomogne oblikovati naša srca po svome Presvetome Srcu.

Posebni su bili i trenutci klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu baš taj dan kada smo mogli doista razmatrati cijelo Isusovo Srce. Hvala Ti Oče Nebeski za dar Srca Isusova!

13. lipnja: godišnjica Saveza ljubavi

U nedjelju 13. lipnja neki su naši članovi na svečani način slavili 10. obljetnicu Saveza ljubavi s Majkom Triput Divnom.

Posebnost je bila da je s nama bio i pater Christoph jer nas je on kao duhovnik uveo i pripremao za osobnu posvetu Majci Triput Divnoj!

Bile su prisutne i naše tri članice uz Samobora, Marija, Jasna i Romina te gospođa Kata iz Svetog Ivana Zeline, a ostale smo bili mi lokalni članovi i suradnici. Ukupno nas je bilo prisutno dvanaest članica ispred Lige žena i majki te naš sakristan Franjo ispred Lige muškaraca.

U svetoj Misi čuli smo to dirljivo evanđelje o gorušićinom zrnu. I baš je to evanđelje bilo pogodno za nas i slavlje koje smo obilježili. Pater  Christoph je u nagovoru rekao: “Bog izabire malene i neznatne i poziva ih u svoju službu gradnje Božjeg Kraljevstva već sada i ovdje na zemlji. I smijemo biti maleni i neznatni, jer Bog nas upravo takve treba i ljubi. Samo malene On može uzvisiti i sa malenima On ostvaruje svoju svetu volju.”

Nakon svete Mise slijedio je obred obnove Saveza ljubavi. Na početku je pater Christoph pozdravio sve članove koji slave svoju jubilarnu godišnjicu i u kraćem nagovoru spomenuo četiri važne točke današnje proslave:

  • Zahvalnost i radost
  • Marija Kraljica Srca
  • Apostolat
  • Svetište i Savez ljubavi, kolijevka naše svetosti

Sve je točke baš prigodno pojasnio: smijemo danas biti zahvalni Nebeskome Ocu za dar Saveza ljubavi, za Svetište u kojem žive i djeluju Isus Krist i Majka Marija, za našeg utemeljitelja, za naš poziv u ovaj pokret. Smijemo biti radosni jer smo kroz ovo vrijeme primili brojne milosti i blagoslove. Ovdje je Marija na poseban način prisutna kao Kraljica srca – Ona nas odgaja i Ona oblikuje naša srca. Ona nas vodi do Isusa, do Boga Oca. Mi smo apostolski pokret i želimo i druge voditi do Saveza ljubavi i uz pomoć Saveza ljubavi želimo drugima služiti. Svetište i Savez ljubavi pomažu nam da živimo svetost svakodnevice. Znamo da je u Schönatattu definicija svetosti „činiti obično neobično dobro“ i upravo u tome pomažu nam i Svetište i Savez ljubavi.

Zatim smo mi članovi molili Stalešku posvetnu molitvu i slušali dva dirljiva svjedočanstva o življenom Savezu ljubavi.

Naša Marija Lajtman nam je u svjedočanstvu posvjedočila kako su Savez ljubavi, ali i duhovne vježbe p. Christopha, utjecale na njezin život, posebno na situacije povezane s članovima njezine obitelji.

Ružica Švenda je također svjedočila o radosti koju živi u Savezu ljubavi s Marijom usprkos teškim i bolnim događajima u njezinom životu.

Na kraju nam je pater svima udijelio svoj svećenički blagoslov i prigodne darove za našu obljetnicu, a mi smo pjevali našoj Majci i Kraljici te pjesmom je slavili i zahvalili joj za Njezinu vjernost, majčinstvo i ljubav!

Sve smo završili druženjem na otvorenom kod hodočasničkog doma gdje smo još mogli međusobno razmjenjivati svoja vlastita iskustva o tome kako Marija djeluje u našim životima.

15. lipnja: odlazak patera Christopha

Dana 14. lipnja imali smo večernju svetu Misu i klanjanje pred Presvetim. Drugoga dana, 15. lipnja, nakon jutarnje svete Mise u 9 sati patera smo ispratili na put za Švicarsku.

Naša su srca ispunjena, radosna i obogaćena njegovim dolaskom, ali još više onime što je Bog Otac činio po njemu za nas kroz sve ove dane i tjedne.

S radošću i srcem koje je zapaljeno, nastavljamo svoju svakodnevicu živjeti u Savezu ljubavi s Marijom.

Savez ljubavi s Marijom pomaže nam da postajemo bolji ljudi, da znamo i mi vjerno i odano služiti Svetištu, pokretu, Majčici i drugim ljudima.

Simbol Boga Oca koji je bio cijelo vrijeme među nama pokazuje nam da je Otac TU. On nas prati, Njegov pogled ljubavi počiva na nama.

Marijin apostol i suradnica Svetišta, Ivana