ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Duhovni život

ŽIVOT OKO SVETIŠTA U MALOJ SUBOTICI – Duhovni život

 

Naš duhovni život Svetišta i dalje je aktivan! Svaki dan se otvaraju vrata Svetišta za našu zajedničku molitvu ili četvrtkom za Euharistijsko klanjanje. Uvijek se radujemo kada nam dolaze i novi hodočasnici!

Dana 18.6.2020. proslavili smo Slavlje saveza uz svetu Misu koju je slavio vlč. Josip Đurin iz Varaždina. On je ujedno slavio i godišnjicu svog osobnog Saveza ljubavi s Majkom Triput Divnom koji je svečano sklopio 18.6.2017. godine.

U propovijedi smo tako mogli čuti jedno njegovo svjedočanstvo koliko Savez ljubavi mijenja srce čovjeka, koliko snage možemo primiti za naše životne nedaće. Kao svjedočanstvo uzeo je i primjer sestre Emilije koju smo mogli dublje upoznati kroz novu devetnicu koja je u prodaji u našoj suvenirnici. Zadržati mir, ali i radost srca u danima kada je križ težak ili kada nas razne nevolje pritišću, nije lako niti jednostvavno, no upravo tu dolazi na vidjelo snaga Saveza ljubavi i praktična vjera u Božju providnost.

Bog me vodi ne samo onda kada je sve lijepo i dobro, Bog me još više vodi kada je sve tamno i kada su neki naši planovi prekriženi.

Vlč. Josip pojasnio tri važna koraka za naš život, za postizanje unutarnje slobode:

  1. Prihvati!
  2. Daj najbolje od sebe!
  3. Predaj Mariji i Isusu!

Govorio je i o Božjoj ljubavi prema nama, kako Njegovo oko bdije nad nama, a pripremio je propovijed ne znajući da će doći baš taj dan i Očevo oko u naše Svetište!

Nakon svete Mise ostali smo na slavlju Saveza i euharistijskome klanjanju. Palili smo ceduljice s našim doprinosima za milosni kapital.

Posebno su nas taj dan obradovale i naše članice iz Zagreba koje su doputovale s dva osobna automobila. Usprkos snažnom nevremenu koje ih je na putu pratilo, stigle su na početak sv. Mise. Taj dan kod nas je sjalo sunce i bile smo doista ogrnute suncem i toplinom Majke Božje.

Bio je to jedan poseban i duhovno bogat dan!

Ivana Mikac Dodlek