Život oko Svetišta – Travanj 2018.

Život oko Svetišta – Travanj 2018.

 

Pročitajte izvještaj Ivane Mikac Dodlek o životu oko Svetišta kroz mjesec travanj 2018. 

Posjet djece iz Mostara

U subotu, 28. travnja, djeca iz Mostara sa svojim učiteljom Danijelom Parazdikom, posjetila su Svetište Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske. S obzirom da ta djeca završavaju ove godine osnovno školsko obrazovanje, on se, kao njihov nastavnik, želio s njima “rastati” upravo u našem Svetištu. Tom su prilikom četrnaestero djece i troje odraslih zajedno u podne molili krunicu u Svetištu. Također smo imali i zajedničko klanjanje. U molitvi pred Presvetim, učitelj Danijel je rekao: “Otići ćemo u raznim smjerovima i ovdje Te, Gospodine, molimo, vodi nas i Ti nas pošalji.” Popodne smo ih u zajedničkom druženju upoznali s našom Majkom Triput Divnom i Svetištem.

Navečer su se uputili na sv. Misu u varaždinsku katedralu Uznesenja Blažene Djevice na Nebo, a nakon noćenja, ujutro su krenuli u Ludbreg i Zagreb te, naposlijetku,  svojim domovima.

Lijepo je bilo vidjeti dječicu kako pune Mariji milosno blago!

Dan Saveza

Dana 18. travnja proslavili smo Dan Saveza u našem Svetištu u zajedništvu sa zajednicom iz susjednog sela Belica. Oni su zajedno sa svojim župnikom Stjepanom Šoštatić slavili s nama u Svetištu sv. Misu, a kasnije i slavlje Saveza. U sv. Misi vlč. Šoštarić spomenuo je dolazeći blagdan Dobrog Pastira.

Za dobar primjer dobrog pastira uzeo je bl. Alojzija Stepinca. U propovijedi je rekao kako bismo se svi trebali preispitati zašto bl. Alojzije još nije proglašen svetim; sigurno smo i mi djelomično za to krivi, pokazujući najprije na sebe i na svećenike. Svi bismo trebali gledati na takve primjere i do kraja slijediti Krista i Njegov nauk. Isto tako, spominjao je i Majčinu ljubav koju Ona ima za nas. Primjer su i Njena brojna svetišta. Sve su to milosna mjesta, ali, ako čovjek ne dolazi otvorenoga srca na takva sveta mjesta i ako čovjek ne dolazi u hodočasnička mjesta s čežnjom da se s toga mjesta vrati promijenjen, sasvim je lako moguće da će nas rijeka milosti mimoići. “Jesmo li hodočasnici ili smo turisti?” pitao je nas nazočne.

U nedjelju, 22. travnja, dan hodočašća oblikovala je zajednica Samobor sa svojom voditeljicom Dragicom Sertić. Posjetili su nas hodočasnici iz Zagreba i okolice.

Sv. Misu služio je vlč. Davor Šumandl iz Koprivnice iz župe bl. Alojzija Stepinca. Bio je to jedan predivan, topao i sunčan dan! Svi smo bili u radosnom raspoloženju. U propovijedi nas je vlč. Davor poticao da se vratimo u ovčinjak gdje nas čeka Dobar Pastir. Isus je naš Dobar Pastir. On je taj koji nas vodi. On je taj koji ravna naše puteve. Potaknuo nas je da slušamo glas našega Pastira, da se vratimo u ovčinjak da nas vuk ne proždre. Tko je taj „vuk“ današnjice? To je zli, Sotona koji vreba na svakom koraku. No, ako se držimo stada i ovčica koje su nama poznate i ako smo u poslušnosti prema glasu Dobrog Pastira, Pastir će nas uvijek čuvati od bilo kakve opasnosti.

Vlč. Davor iskoristio je priliku i podijelio s nama prisutnima svoje životno svjedočanstvo kako je on bio pozvan i kako je postao svećenik. Na kraju nas je zamolio da se molimo za njega kako bi  i on mogao biti primjer dobrog pastira, da slijedi u svemu Kristov glas i da nama pomogne da svi zajedno ostajemo u istom ovčinjaku. Nakon sv. Mise, svi smo ostali u slavljenju Saveza ljubavi i klanjanju pred Presvetim. Završetak je bio oko vatre gdje smo spalili ceduljice milosnog blaga. Druženje smo nastavili u našem hodočasničkom domu.

Radna akcija

Barem dva puta godišnje organiziramo veliku radnu akciju. Tada pozivamo sve suradnike i suradnice koji/e mogu doći pomoći u uređivanju Svetišta, popratnih građevina, hodočasničkog doma i okoliša.

Lijepo je raditi za Mariju, a još je ljepše kada hodočasnici ili prolaznici prolaze pored Svetišta pa se dive svemu onome što je uređeno!

Hvala svima koji su se odazvali pozivu i pomogli da Mariji i svim hodočasnicima omogućimo lijepi boravak kod naše Kraljice Srca!

Ivana Mikac Dodlek