Život oko Svetišta – Rujan 2017.

Život oko Svetišta – Rujan 2017.

 

Otvorena Godina o. Kentenicha

15. rujna, na spomendan Gospe žalosne, svečano smo proslavili u našem Svetištu otvarenje Godine o. Kentenicha! Započeli smo u našem Svetištu u 18 sati s molitvom krunice za proglašenje o. Kentenicha blaženim te meditativno-molitvenim tekstovima. Sudjelovalo nas je 20-ak članova i simpatizera naših lokalnih međimurskih zajednica. Bila je posebna atmosfera te vjerujemo kako je o. Kentenich taj dan posebno bio prisutan u našim zajednicama, među našim članovima!

Želimo ovu godinu dobro iskoristiti. Nastojat ćemo svakodnevno uprisutniti duh našeg Utemeljitelja u Svetištu čitajući njegove riječi ili njegov životopis. Na taj način želimo se ove godine dublje povezati s našim Utemeljiteljem.

Dan hodočašća

24. rujna u našem Svetištu imali smo mjesečni dan hodočašća. Raspored je bio uobičajen: sv. Misa u 15 sati, nakon nje Slavlje Saveza. Sv. Misu i Slavlje saveza oblikovali su pripadnici HŠO međimurskih lokalnih zajednica. Na kraju programa spalili smo ceduljice milosnog blaga i završili susret s pjesmom i osmjehom na licu.

 

Svetu Misu toga dana slavio je, po prvi puta u našem svetištu, vlč. Davor Šumandl. Od prije mjesec dana postao je upraviteljem župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici. U homiliji nas je potaknuo da budemo radnici u Gospodnjem vinogradu. Slušali smo poticajne riječi o plaći koju primamo od Gospodina za svaki svoj rad i znoj. Potaknuo nas je da budemo kvalitetni radnici i zahvalni kada primamo plaću od Isusa. Također je važno stvoriti naviku živjeti po Božjoj riječi i sakramentima. Svakako je u pitanju ljubav koja nas potiče na stvaranje dobrih navika. Živeći po Božjoj riječi i sakramentima, ne trebamo biti u strahu kada nas Gospodin jednom pozove k sebi.

Zahvaljujemo od srca vlč. Davoru za dolazak u naše Svetište, slavlje sv. Mise i nadahnutu propovijed. Najavio je hodočašće svojih župljana u naše svetište. Hvala mu i na tome!

U radosnom iščekivanju i duhovnoj pripremi za polaganje kamena temeljca u Ivanovcima, ostajemo cor unum in Patre!

Izvijestila: Ivana Mikac-Dodlek