Život oko Svetišta – listopad 2017. (II. dio)

Život oko Svetišta – listopad 2017. (II. dio)

 

Dan osnutka slavili smo 18.10 sa zajednicom iz Belice te 22.10. s p. Christophom i hodočasnicima iz Zagreba.

18.10.2017. proslavili smo dan osnutka sa zajednicom iz Belice i njihovim župnikom vlč. Stjepanom Šoštarićem.

U homiliji je vlč. Šoštarić govorio o životu sv. Luke Evanđelista, budući da je 18. listopada blagdan sv. Luke, potaknuvši nas i na zahvalu za njegov život jer on je jedini od evanđelista najviše pisao o događajima vezanim uz našu Majku Mariju.

Tako je spomenuo nekoliko važnih evanđeoskih epizoda u kojima se spominje Blažena Djevica Marija. Također nam je posebno govorio i o Božjem miru o čemu je i bila riječ upravo u evanđelju toga dana.

Pozvao je i nas da idemo među ljude, da drugima donosimo Kristov mir, da drugima budemo svjetlo i mir. Spomenuo je kako je Marija bila posebno od Boga odabrana kao osoba koja je znala drugima donositi mir. Ona je u sebi njegovala Božji mir. Ona je u mnogim teškim, mučnim i neizdrživim situacijama čvrsto zadržala mir u sebi i tako je i sama oko sebe mogla širiti Božji mir. Svi smo pozvani ugledati se na Mariju, svi smo pozvani moliti Gospodina da nama On podari svoj mir.

Nakon sv. Mise imali smo i Slavlje Saveza u Svetištu, a završili smo druženjem u našoj dvorani. Vlč. Šoštarić nam se pridružio i s nama podijelio i neka svoja vlastita iskustva sa Majkom Triput Divnoma, a posebno svoju povezanost s o.Kentenichom.

Zahvaljujemo zajednici Belica, njihovom župnikom i lokalnoj voditeljici Ruži Špoljarić na lijepoj proslavi dana osnutka!

22.10.2017., na Dan hodočašća proslavili smo s hodočanicima iz Zagreba Dan osnutka, ali i Dan pobjede jer je na taj dan naš utemeljitelj, o. Kentenich, u Rimu potpuno rehabilitiran nakon dugih 14 godina egzila. Taj dan je s nama bio naš dragi pater Christoph.

Slavlje je započelo u 15 sati u našoj dvorani Hodočasničkog doma. P. Christoph nas je u nagovoru podsjetio na sam dan osnutka, ali isto tako dao divne poticaje za naše današnje vrijeme. I danas je dan osnutka, i mi smo osnivačka generacija. O.Kentenich nije sve znao, možda čak nije ni sve razumio, Ali s čvrstim pouzdanjem, on se potpuno predao Mariji u ruke i Ona je u njegovom životu uvijek pobjeđivala, naglasio. Takva pobjeda potrebna je i nama danas, ali uvijek je najvažnije da Marija izbori brojne pobjede u našim vlastitim srcima. Kada je Marija Pobjednica u našim vlastitim srcima, tada smijemo biti sigurni kako će Ona pobijediti i u svim brojnim životnim poteškoćama, nevoljama i situacijama, podsjetio je p. Christoph.

Također je spomenuo i Očevu ljubav. Bog nas ljubi, takve kakvi jesmo, sa svim našim slabostima i ranam. U svemu, što god da se događa smijemo čvrsto vjerovati; „Ali, Bog je ipak ljubav“.

Nakon sv. mise okupili smo se u Svetištu Kraljice srca i tamo proslavili Slavlje Saveza. 6 osoba su sklopili Savez ljubavi, tako su naše lige bogatije u Ligi majki i žena za 5 osoba, a u ligi muškaraca za jednog muškarca. Svima njima čestitamo i molimo Majku Triput Divnu da im Ona pomaže biti postojanima u Savezu ljubavi.

Nakon Slavlja Saveza, p. Christoph je svima prisutnima darovao svoj „mladomisnički“ blagoslov, jer je prije 22 godine slavio svoju Mladu misu. Dragom p. Christophu želimo još mnoge godine njegovog svećenićkog života i poslanja.

Izvijestila: Ivana Mikac-Dodlek