Život oko Svetišta Kraljice srca

Život oko Svetišta Kraljice srca

 

Nova godina tradicionalno nam je počela s duhovnim vježbama p. Christopha.

U veljači već dugo godina hodočaste Majci Triput Divnom članovi Udruge Betlehem sa svojim duhovnikom p. Markom Glogović. Susret oblikuju oni sami, ali posebno je da uvijek svoje hodočašće završavaju pjesmom, molitvama Majci i blagoslovom u našem Svetištu.

Također, već tradicionalno s.Ramona sa svojim suradnicima organizira susret bračnih parova „Večeru uz svijeće“. I ove godine je taj susret jako dobro uspio i uvijek dobijemo pozitivne povratne komentare! Svetu misu za obitelji predvodio je mons. Perčić.

U ožujku je kod nas boravio pater Christoph i vodio susrete međimurskih zajednica. Pozivamo tada sve članove naših zajednica, one koji su sklopili Savez ljubavi te one koji primaju našu Gospu Hodočasnicu, kao i sve naše simpatizere. Ovakav susret je vrlo važan za nas jer na tom susretu uvijek dobijemo kao zajednica duhovne poticaje, ohrabrenja i pomoć, ali i najvažnije informacije o pokretu u našoj HŠO. Ove godine su susreti bili uspješni jer se odazvao lijepi broj članova.

Taj mjesec je bio i susret bračnih parova sa s. Ramonom.

Poseban događaj na Svetištu bio je Nacionalni susret voditelja na koji su se odazvali brojni naši voditelji. Program je oblikovala i vodila s.Ramona i taj dan smo zajedno izabrali novo geslo koje glasi: „Apostoli Kraljice budućnosti.“ U ožujku je Slavlje saveza oblikovala zajednica iz Soblinca. Taj dan smo se posebno sjetili i na našu dragu članicu Janju Galić koja je nesretnim slučajem poginula.

U mjesecu ožujku, na susretu bračnih parova koje vodi s.Ramona, također je svetu misu vodio mons. Perčić.

U travnju su započele naše redovite akcije čišćenja i održavanja Svetišta, okoliša našeg Svetišta i uređenje popratnih zgrada i svega što okružuje Svetište. Na radne akcije se također uključio veći broj osoba koje doista žele da naše Svetište bude uvijek lijepo uređeno i pripremljeno za primanje hodočasnika.

Taj mjesec je naše Svetište posjetio naš dragi prijatelj pater Josip Krčmar koji je i slavio svetu misu u Svetištu.

U svibnju smo se pripremali za proslavu Majčinog dana. Taj dan (12.05.2024.) bio je doista poseban! Nakon dugo vremena, na hodočašće majki i žena odazvalo se više od 200 osoba! Bilo je i djece za koje su se brinule i osmislile program naše drage članice  Ana i Valentina. 40 žena je sklopilo Savez ljubavi. Pripremila ih je voditeljici Nada Pribanić kojoj srdačno zahvaljujemo na trudu da druge približava našoj Majčici i našem pokretu!

Imali smo i duhovsko bdjenje koje je trajalo od 19 h do ponoći. Hvala svima koji su se uključili u ovo klanjanje i zajedničku molitvu u kojoj smo molili i našu Majku i Isusa da se na nas spusti sila Duha Svetoga.

U mjesecu svibnju je svetu misu na Slavlju saveza služio svećenik Mirko Brlić. On nam je na blagdan Duhova u svom nagovoru govorio o važnosti povezanosti našeg života s Duhom Svetim.

Također je u svibnju posjetio naše Svetište i tajnik nuncija Svete Stolice Alvaro Ernesto Isurieta y Sea. Tog dana je Svetište posjetio i jedan mladić iz Argentine koji je trenutno na boravku u Rijeci.

25.05.2024. Svetište su posjetili članovi mješovitog župnog zbora crkve Tijela Kristova Sopot – Novi Zagreb i članovi HŠO s njihovim župnikom Ivicom Reparincem i voditeljicom zbora Mateom Petrić. Oni su gostovali u susjednoj župi Nedelišće i njihova voditeljica Mirjana ih je uputila najprije do našeg Svetišta. Baš smo uživali u njihovim prekrasnim glasovima i pjesmi upućenoj našoj Majčici.

Mi u Svetištu Kraljice srca imamo redovito: svakodnevnu molitvu krunice, subotom Marijansku pobožnost, četvrtkom klanjanje pred Presvetim i uobičajeno mjesečno Slavlje saveza s klanjanjem i na kraju palimo naše ceduljice milosnog kapitala. Svete mise na Slavlju saveza uvijek kada je bio tu vodio je pater Christoph. Kada pater nije u Maloj Subotici svete mise na Slavlju vodi župnik Tomislav Kos, a kada on nije u mogućnosti potrudimo se pronaći drugog svećenika.

Za svaku osobu koja želi posjetiti naše Svetište, vrata Svetišta uvijek rado otvorimo. Ponekad su to samo prolaznici, ponekad su to naši članovi, ponekad su to osobe koje žele ostati u osobnoj molitvi.

Trenutno neke molitvene zajednice koriste i naše Svetište za mjesto na kojem se oni susreću i imaju svoje molitve.

Dragi članovi, ovim putem vam želimo reći kako svaki dan u Svetištu mislimo na sve vas, a posebno na one koji nisu u mogućnosti doći u naše Svetište. Ali, vi ste isto tako važni za život naših Svetišta! Svaki vaš doprinos, posebno one duhovne naravi, pomaže nama suradnicima da lakše vodimo, surađujemo i radimo za Svetište i za našu Majku i Kraljicu srca!

Hvala svima Vama koji na bilo koji način podržavate naše Svetište i sve nas suradnike!

Suradnici Svetišta Kraljice srca