Zajedno na putu prema blagdanu Uskrsa 2022. – 5. korizmena nedjelja

Zajedno na putu prema blagdanu Uskrsa 2022. – 5. korizmena nedjelja

 

5. korizmena nedjelja
„Budi ti sam promjena koju želiš ovome svijetu.“ (Mahatma Gandhi)

Kako bi riješila konflikte na školi u Brooklynu, Arleen Lorrance započela je uspješnu inicijativu. Umjesto da pokuša mijenjati druge i da se tuži na okolnosti spremnosti na nasilje u New Yorku, počela je mijenjati samu sebe: Ona je ljubazno prilazila svim ljudima koje je susretala i vrbovala za kooperaciju kako bi situaciju poboljšali na licu mjesta. Ona je tu inicijativu, za koju je ubrzo pronašla saveznike, nazvala „Love Project“ (Projekt ljubavi).

Iz današnjeg evanđelja
„Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen na nju.“ (Iv 8,7)

Razmišljanja na putu
„Ne pričaj Bogu uvijek: ‚Imam velike probleme!‘, nego reci svoje probleme: ‚Imam velikog Boga!‘“ Tako piše na jednom posteru.
Možda su i naša srca puna problema. Prisluhnimo jednom sebi iznutra i očistimo kod „proljetnog čišćenja“ nešto drugačije ono što ne spada unutra i što zatvara prostor za dobre i ljubazne misli.

♥ “Riječ navigacije” za tjedan
„Dragocjeno je pogledati u svoj vlastiti život. Klice grešaka koje imaju drugi imamo i mi sami. Mi ih možemo možda lakše prikriti. Ja sam samo čovjek i sve što je ljudsko nije mi strano. Kada se upoznamo u svojim vlastitim slabostima i znamo što se može učiniti da ih podnesemo, onda ćemo također puno lakše razumjeti kako drugima pokazati put.“ (J. Kentenich)

Izdavač: Schönstattski pokret žene i majke, Schönstatt/Vallendar

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.