Web stranica „100 žena za 100 godina“ – 8.12.1920. – 8.12.2020.

Web stranica „100 žena za 100 godina“ – 8.12.1920. – 8.12.2020.

 

Web stranica „100 žena za 100 godina“/ 8.12.1920. – 8.12.2020.

Neka Vas nadahne ovih 100 žena i dojmljivo bogatstvo različitih oblika da se kao žena u Schönstattu živi vlastiti poziv.

Web stranica: www.frauenprofile-schoenstatt.com (od 8.12. moguće).

8. prosinca ćemo u 16.30 h u Crkvi klanjanja na brdu Schönstatt slaviti zahvalno bogoslužje.


Kako zajednice žena Schönstatta želimo taj jubilej na poseban način internacionalno obilježiti: pozivamo u zahvalnosti za tih 100 godina 100 žena iz našega pokreta da na web stranici prenesu nešto od onoga što obilježava njihov život i čini ga bogatim. Zajednice žena i obitelji bile su zamoljene imenovati žene za taj projekt. Mi smo zatim od pristiglih prijedloga sastavili što je moguće širi spektar dobnih skupina, poziva, zvanja i zemalja.

Sve te žene su trebale na četiri pitanja odgovoriti:

  • Koja iskustva su Vas obilježila kao ženu?
  • Gdje ste u svom životu iskusili Boga?
  • Što vidite kao glavni  izazov za žene danas?
  • Što biste svojim životom željeli promijeniti u ovome svijetu?

Ova web stranica pokazuje da je u prošlih stotinu godina od malenoga početka nastao svjetski pokret. Žene različitih životnih planova, mnogih kultura, žene svih dobi doživljavaju sebe ovdje kao jaku snagu u zalaganju za bolji svijet. Ono što nas povezuje, jest Savez ljubavi s Marijom, jakom ženom, koja je ispisala svjetsku povijest svojim DA planovima Božjim. Ono što nas nadahnjuje, jesu poticaji oca Kentenicha koji je postavio nove naglaske u ženskom pokretu. Iz Schönstattskih svetišta Marija oblikuje žene koje budućnosti daju lice.

Neka Vas nadahne ovih 100 žena i dojmljivo bogatstvo različitih oblika da se kao žena u Schönstattu živi vlastiti poziv.

Web stranica: www.frauenprofile-schoenstatt.com (od 8.12. moguće).

8. prosinca ćemo u 16.30 h u Crkvi klanjanja na brdu Schönstatt slaviti zahvalno bogoslužje. Pritom ćemo Trojedinomu Bogu, Majci Božjoj i našemu utemeljitelju ocu Josefu Kentenichu izraziti našu zahvalnost za plodnih 100 godina ženskoga pokreta u simbolu 100 ruža. Uključite se! Možda imate mogućnost pratiti to slavlje preko schoenstatt TV.

Lijepi pozdrav iz Schönstatta u vrijeme došašća,

Ilse Keßler

Birgit Nikolayczik

Brigitte Wacker

Christel Kringe

Sr. M. Nurit Stosiek

Sr. Andra-Maria Lingscheid

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.