Važne obavijesti o Hodočasničkoj Gospi

Važne obavijesti o Hodočasničkoj Gospi

 

hodosasnicka_gospaProšle godine imali smo evidencijsku obnovu naših krugova. Mnogi članovi su prijavili svoje krugove što smo i uveli u našu evidenciju podataka. Međutim, još uvijek imamo dosta krugova koji nisu podnijeli prijavu. Za sada imamo ukupno 1.650 krugova, a bez prijave brojimo 372 kruga.

Ovim putem samo želim još jednom zamoliti voditelje i sve Vas članove da ispunite i pošaljete prijavu svoga kruga. Ta evidencija je važna jer prema njoj ćemo se orijentirati u slanju Pisma saveza. Krajnji rok za prijavu kruga je 8. mjesec, svi krugovi koji se do 8. mjeseca ne jave, bit će uklonjeni iz evidencije i na te adrese više nećemo slati Pismo saveza.

Molim ovom prilikom voditelje da ne potiču otvaranje krugova ako ne mogu voditi evidenciju o tome. Praksa je  pokazala da nije dovoljno nekome samo ponudi Hodočasničko svetište jer tu se radi o nečemu mnogo dubljem. Mi ne želimo sprječavati otvaranje krugova, da netko to ne razumije krivo, ali ipak moramo uvesti reda u naše krugove.

Isto tako želimo naglasiti  kako Hodočasnička svetišta više nećemo slati poštom, osim u Bosnu i Hercegovin te jug Hrvatske. To činimo stoga da članove krugova upoznamo s izvorom s kojeg Gospa želi hodočastiti u naše domove. Zato je važno da članovi svakog novo otvorenog kruga dođu preuzeti sliku Gospe Hodočasnice u naše Svetište.

Vezano uz Pismo Saveza – molimo Vas izvršite uplatu za Pismo saveza kako bismo mogli pokriti troškove tiskanja i distribucije istoga. Hvala onima koji su to već učinili! Obratite pozornost na slijedeće retke – VAŽNO JE! Na račun za Pismo saveza uplaćuju se i doprinosi za Akciju hodočasničke Gospe. To je jedan račun. Iz tog računa pokriva se i Pismo saveza i troškovi izrade i popravaka Hodočaničkih svetišta te popratnih materijala (izrada torbi, nabava fascikala, svi popratni tiskani materijali).  Dakle, to je jedan račun, i taj račun nije povezan sa Svetištem. Zato Vas molimo da kod uplate pripazite na 3 stvari:

1. na koji račun uplaćujete,

2. tko uplaćuje

3. u koju svrhu (uplata za potrebe Akcije, uplata za Pismo saveza, uplata za Svetište, uplata za ciglice…)

Voditelji koju su prijavljeni za primitak Pisma saveza, a nisu u mogućnosti uvijek podignuti paket, molimo da se jave kako bi promijenili adresu primatelja Pisma saveza. Naime, ako se paket na vrijeme ne preuzme u pošti, pošta ga vraća tiskari, tiskara u Malu Suboticu i ponovo se šalje primatelju što iziskuje opet novac i vrijeme.

Ukoliko postoje pitanja na koja još nemate odgovr i nije Vam nešto jasno iz ovog članka, slobodno se javite na dolje navedenu mail-adresu.

Hvala svima koji doniraju novac i hvala voditeljima koji stvarno vrijedno brinu o svojim krugovima!

Sve u vezi Akcije hodočasničke Gospe možete naći na našoj WEB stranici, odmah ispod rubrike «PROJEKTI». Stavili smo Vam na raspolaganje i neke materijale koje možete kao kontaktne osobe koristiti za svoj krug.

Također su dobro  došla i Vaša svjedočanstva o djelovanju Gospe Hodočasniceu Vašem osobnom životu ili životu vaše obitelji. Rado ćemo ih objaviti u rubrici «SVJEDOČANSTVA O DJELOVANJU AKCIJE HODOČASNIČKE GOSPE». Svjedočanstava šaljite na mail adresu: zmikac@yahoo.com ili na kućnu adresu; Ivana Mikac Dodlek, T.Goričanca 7, 40 321 Mala Subotica. Hvala Vam!

Ivana Mikac Dodlek i tim AHG

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.