U SVETIŠTU MAJKE NOVOGA SAVEZA U IVANOVCIMA

U SVETIŠTU MAJKE NOVOGA SAVEZA U IVANOVCIMA

 

Đakovčani se jako raduju posjetu našem Svetištu, uglavnom smo redoviti mjesečni hodočasnici od kako ga imamo. Nije uvijek lako sve napraviti i u većem broju doći, ali oni koji odlaze s ovoga mjesta jako su sretni, radosni i mirnog srca. Uvijek žalimo što Đakovo nije malo bliže Ivanovcima.

Svakodnevna duhovna povezanost i prisutnost u molitvi s našom Majkom i Kraljicom puno nam znači, složit ćete se sigurno i svi vi koji ste u našoj duhovnoj molitvenoj zajednici koja je prisutna u oba naša Svetišta. To jako puno pomaže svima koji ne mogu redovito i često hodočastiti i onima koji su daleko.

Blagdane, koje smo nedavno proslavili, bili su često spominjani danas i u sv. misi i klanjaju Presvetom Oltarskom Sakramentu. Presveto Srca Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino su izvor svakoga dobra u našim životima, njima se klanjamo, vjerujemo i ufamo se. Ljubimo ih i molimo za oprost grijeha, isto tako i poklanjamo im naša srca. Molimo da ih učine čistima, strpljivima i poniznima i da živimo u njima i oni u nama. Neka nas štite u opasnostima, nevoljama i žalostima. Neka nam daju zdravlje duše i tijela, blagoslove sav naš rad i daju milost na zadnjem času našega života. Molili smo za sve bolesne u našoj Hrvatskoj schöstattskoj obitelji, za sve suradnike, naše zajedništvo, a i molili smo za našeg patra Christopha i našeg predsjednika vlč. Tomislava koji su ovih dana imali rođendan.

S nama je bio vlč. Ivan Zimerman iz Osijeka koji nam se evo uvijek rado pridruži kada je slobodan, hvala mu za to. U Slavlju saveza i klanjanju, zahvalili smo ljubljenom Isusu Kristu za njegovo Presveto tijelo i Predragocjenu krv koju prolijeva za nas, život nam daje i spašava. Molili smo da nam oprosti sve grijehe našega srca i da nam oprosti kada smo povrijedili srca svojih bližnjih. Neka nađe način da pohodi svako srce, svaku obitelj, svaku zajednicu i cijelu svoju svetu Crkvu. Hvala Mu za beskrajnu ljubav prema svima nama.

Jako je bilo vruće, ali nakon završne pjesme izašli smo, do našeg sada već vidljivog, Križnog puta. Sve ide po planu i radovi će sigurno biti gotovi i prije nego su određeni rokovi. Nekoliko fotografija će vam dočarati kako to izgleda sada u Ivanovcima.

Vjerujem da je sada već ovaj križni put urodio velikim plodovima, posebno u zajedništvu duhovne pripreme. Molitva pojedinačnog razmatranja postaja u koji unosimo i svoje osobne križeve, poteškoće i patnje koje će sigurno biti veliki blagoslov za cijelu našu isto tako veliku Schoenstattsku obitelj.

Svima veliki srdačan pozdrav iz Svetišta u Ivanovcima i rado vas sve očekujemo u rujnu!

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.