U DUHU DANAŠNJE HOMILIJE – Slavlje Saveza u Ivanovcima – Travanj 2021.

U DUHU DANAŠNJE HOMILIJE – Slavlje Saveza u Ivanovcima – Travanj 2021.

 

Dana 18. travnja 2021. godine svečano smo, kao i svakoga mjeseca obilježili Slavlje saveza, u spomen na Dan osnutka našeg pokreta. Mreža ljubavi i molitava, kojoj poseban impuls daje naša Kraljica, povezala nas je međusobno te su u bratskom duhu naša srca gorjela zahvalama i čežnjom za nakane prikazane u ovom euharistijskom slavlju.

Misno slavlje i klanjanje pred uskrslim Gospodinom predvodio je vlč. Marin Knežević, a pjevački zbor Sv. Cecilije iz Valpova svojim prekrasnim pjevanjem, uveličao je ovaj duhovni susret s Nebeskim Ocem i našom Kraljicom. Naš dragi pater Christoph istovremeno s održavanjem euharistijskog slavlja u Svetištu u Ivanovcima, molio je za sve nas, uz osobno održano klanjanje od 17 do 18 sati u Kućnoj kapeli, posvećenoj Bogu Ocu.

U nadahnutoj homiliji vlč. Knežević nas potiče da i mi budemo u našem okruženju svjedoci Isusovog uskrsnuća i svoje vjere, poput apostola, koje je Isus poslao u svijet svjedočiti Ga u svjetlu doživljenog, kako bi u potpunosti mogli baštiniti plodove iz sjemena posijanog u naša srca.

Svako euharistijsko slavlje uprisutnjuje Isusovu smrt i uskrsnuće. Za naše malodušnosti, sumnje i strahove Isus nas poziva i hrabri u postojanom slijeđenju Njegovog puta. Taj nam put, kako naglašava vlč. Knežević, može dati pravi mir i predokus onog vječnog, koji je nekad darovao i svojim učenicima. Zato smo pozvani po primjeru apostola težiti za Njim, uz hrabro svjedočenje uskrslog Krista.

Tijekom Slavlja saveza, bez prethodno dogovorenog, jedna naša članica iz Valpova gospođa Ivka Prološčić, potaknuta homilijom, svjedočila je u svom životu konkretno doživljenu Božju i Majčinu ljubav, vezanu za začeće i rađanje zdravog djeteta u svojoj 46. godina, iako su liječnici kroz utvrđene nalaze davali vrlo loše prognoze. Upravo na današnji dan taj zdrav i pametan dječačić (šesto dijete u obitelji) primio je prvu svetu pričest. Veličajmo Gospodina u zahvalnosti zajedno sa Marijom „Veliča duša moja Gospodina,…. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime Njegovo“ (Lk 1,46 – 49)!

Svi Božji miljenici nakon Slavlja saveza, prisustvovali su euharistijskom klanjanju. Uistinu vjerujem, svatko on nas u ovim „kratkim“ i izuzetno emotivnim trenucima, osjetio je živo prisutnog uskrslog Gospodina.

Aleluja! Aleluja!

A.S.

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.