Tu je Schönstatt!

Tu je Schönstatt!

 

5. godišnjica posvete bildstoka u Beški

 

16. studenog 2012. je naša lokalna zajednica u Beški (Srijem) priredila Triput Divnoj Majci, Kraljici i Pobjednici Schönstattskoj bildstok u župnom dvoru. Na petu godišnjicu ovog Župnog svetišta pozvali smo sve Schönstattovce iz okolice na zajedničku proslavu ovog posebnog događaja. Usprkos mnogih poteškoća, doživjeli smo jedan milosni trenutak.

16. studenog kod mene u kući iznenada se organizirala radna akcija. Trebala sam pripremiti ručak za radnike. U crkvi je trebalo još poneki detalj urediti prije samog susreta, dvije cure i dvije majke koje su mi trebale pomoći, javljaju da ne mogu doći ranije. S velikim mirom predanjem sve i prepuštam našoj nebeskoj Majci koja nas želi okupiti oko sebe. “Majka će se pobrinuti”!

Uistinu Majčica je sve uredila, okupila je 25 majki iz Stare Pazove, Sremske Mitrovice i nas domaćih iz Beške. Zahvale, pjesme i molitve, darovali smo sve našoj Majcici u milosni kapital za naše drugo svetište u Ivanovcima.

Biti oruđe u Marijinoj ruci, nije lako! Tu je moja nesavršenost, moj strah kako umanjiti sebe, a dozvoliti Gospi da Ona bude Ta koja će nas voditi, biti naša Odgajateljica.

Tema našeg susreta bila je: “U Marijinoj školi putem oca Kentenicha.”

Zazivom Duha Svetoga na samom početku, zamolili smo našu Majčicu da nas po njenom zagovoru vodi po ocu Kentenihu do Njenog Sina. Podsjetili smo se koliko je velika uloga nas majki, svjedočiti povjerenje prema Ocu. Također povezanost s Prasvetistem i naša orginalnost. Koliko je bitno prinositi darove u milosni kapital kako bi Ona mogla djelovati po nama.

Zaključili smo da bez stege i samokontrole ne možemo biti slobodno oruđe u Majčinim rukama kako bi nas mogla oblikovati i voditi njezinim putem. Bilo je tu i svjedočanstava, primjera, pouka za buduće djelovanje kako bi što jasnije svjedočili našeg utemeljitelja, oca Kentenicha. Vodio nas je do najbolje Odgajateljice, naše drage Gospe. Zaista možemo svjedočiti kako se osjetio duh našeg zajedništva u našem utemeljitelju: “Jedno srce u Ocu”.

Naš susret se nastavio uz Slavlje saveza iza kojega smo proslavili našega Gospodina u sv. Misi.

S pjesmom u procesiji, spalili smo naše listiće na kojima su bile ispisane sve naše prošnje i zahvale.

Naše druženje se nastavilo u vjeronaučnoj dvorani uz skromnu večeru koju nam je naš župnik Božidar Lusavec pripremio. Moram spomenuti veliku podršku  župnika, bez njegovog blagoslova mi laici ne bi mogli imati ovako divan susret.

Tu je bila i gđa. Marija Kujundžija, naša glavna voditeljica za Srbiju koja mi je također pomogla. Podijelila je svoje osjećaje s polaganja kamena temeljca u Ivanovcima, a približavanjem našeg Istočnog križa potakla je na buduće naše darove za milosni kapital.

Na kraju bih najviše zahvalila našoj MTD koja se nastanila u našem župnom dvorištu – uistinu: Tu je Schönstatt!

Jasmina Djorić

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.