SVIBANJSKO HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI U IVANOVCE – 7. svibnja 2022.

SVIBANJSKO HODOČAŠĆE ŽENA I MAJKI U IVANOVCE – 7. svibnja 2022.

 

Djeca trebaju majku i njezinu ljubav, zaštitu, riječ ohrabrenja, poticaj, vodstvo i odgoj.Tako se i ove godine, prve subote mjeseca svibnja, mjeseca posvećenog našoj nebeskoj Majci, Liga žena i majki sastala u Svetištu MTD u Ivanovcima.

Došle su majke zahvaliti za toliko toga, za milost, radost, ljubav koje im Majka Triput Divna posreduje, a i poslušati nove poticaje za duhovni život.

 

Kroz molitveno-meditativni program: „Kraljice srca, povedi nas k Ocu“, mogli smo čuti nekoliko snažnih svjedočanstava o predanju žezla Majci i njezinom djelovanju, zatim iskustva povezanosti sa simbolom Očeva oka u osobnom životu, a također i u životu obitelji.

Nakon ohrabrenja iskustvima i kratkom pauzom uslijedio je najuzvišeniji dio, Euharistija, koju je predvodio pater Christoph Horn, a animirao je zbor jako mladih pjevača, Marijinih apostola iz Josipovca.

Pater je započeo ovim riječima: „Uskrsli Krist se nakon Uskrsa više puta ukazao, a njegov pozdrav uvijek je bio: ‚Mir vama‘. On nam želi dati svoj mir da bi ga mi nosili drugima. U tome nam pomaže i naša Majka Marija koju smo okrunili još 2005. godine u Slavonskom Brodu, a i ovom prilikom darujemo joj i krunu i žezlo i kažemo joj: ‚Uvijek si naša Kraljica, želimo te od srca ljubiti. Proslavi se u svim nevoljama našeg vremena, u svijetu, obitelji, u nakani jedinstva po Isusovoj želji, biti prava braća i sestre‘.

Otac Kentenich je uvijek želio okruniti Mariju. Poziv je to upućen i svima nama da otvorimo vrata za Marijino kraljevsko djelovanje u svijetu, obiteljima i srcima. Ona nas vodi do Isusa, a Isus nam kaže: „Ja i Otac jedno smo.“.

Pred nama je i simbol Očevog oka za Svetište u Maloj Subotici. Sve što je Isus govorio o Ocu bilo je i zauvijek će biti samo dobro, ljubazno, istinito. Otac me gleda s ljubavlju, jer je i moju dušu iz ljubavi stvorio. Otac vidi i providi, brine se o nama, tu je, nije nas stvorio da nas napušta. On ima veliki plan za moj i tvoj život. Kad sam otvoren i razmatram život, ljude i događaje, tada ću dati i odgovor na ono što Otac želi. Očev pogled mi govori, zajedno sa mnom postići ćeš svoje ciljeve.

Zahvalimo Ocu što nam puno toga daruje i ne zaboravimo, zahvalni ljudi su i zadovoljni ljudi. Vježbajmo se u tome, neka nam Marija izmoli milost povjerenja i naš će život uspjeti.“

Hvala patru Christophu što je i ovaj put prešao tolike kilometre kako bi nas sve učvrstio, krijepio i obogatio naš duhovni život. Svjesni svoje nemoći i slabosti sjedinili smo se s Isusom po svetoj pričesti, njemu prepustili i dopustili da djeluje u nama i po nama na sve veću slavu Božju i spasenje duše.

Nakon euharistijskog blagoslova uslijedio je obred sklapanja Saveza ljubavi.

Pripremu su prošle tri kandidatice, jedna je sklopila Savez u Ligi žena i majki, druga u Ligi neudanih žena, a treća kandidatica je stupila u drugi stupanj Saveza ljubavi. Čestitamo im. Uvijek kad neko od članova sklapa Savez, upućuje nas na prve početke naše duhovnosti i utemeljitelja oca Kentenicha koji nam je ostavio primjer. Ovim činom pripojeni smo i mi njegovoj tradiciji. Jedna stvar je primiti, a druga to ostvarit, provoditi. Naš utemeljitelj nam je dao smjernice kako živjeti u Savezu ljubavi, kako živjeti ljubav.

Ljubav želi njegovati određena mjesta, svoje početke. Dakle, povezivanja, osnovati Kućna svetišta, Hodočasnička svetišta, Filijalna svetišta, a najvažnije je Svetište srca. U ljubavi želimo i razgovarati s Marijom. Znati – ona je tu, kao i svaka dobra majka blizu je svojoj djeci. Trebamo spontano uspostaviti vezu, pitati je, ta ona je naša odgojiteljica. Npr: “Kako ću, Majko, sada reagirati u ovoj situaciji, što bi ti učinila na mome mjestu. Odgovor će doći i to je Božja volja za mene, tebe…“ – rekao je naš pater.

Savez ljubavi želi biti i apostolski! Schönstattski pokret treba apostole, oruđa mira i ljubavi za druge. Sada u svibnju želimo to pokazati – darovati u milosni kapital MTD svoje ispunjene obaveze, molitve, svoj trud oko samoodgoja. Odgovorni smo za djelovanje MTD: vjernost za vjernost, ljubav za ljubav – to je savez!

Gostoljubivi domaćini i ovaj put su nam omogućili okrjepu za tijelo i srdačno nas ispratili.

Veliko hvala na zauzetosti svima, domaćima i gostima!

Terezija Đuršić

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.