Stigla je građevinska dozvola!

Stigla je građevinska dozvola!

 

U vremenu iščekivanja ovog velikog Božjeg djela, gradnje budućeg Marijinog svetišta, želimo Vas izvijestiti o radnjama koje smo od pozitivne odluke o gradnji do sada poduzeli i što se namjerava dalje činiti. Formirana su 4 tima od osoba iz Ivanovaca i mjesta koja su blizu budućeg Svetišta, zbog mogućeg brzog organiziranja sastanaka i donošenja određenih odluka.

U vremenu iščekivanja ovog velikog Božjeg djela, gradnje budućeg Marijinog svetišta, želim vas kratko izvijestiti o radnjama koje smo od pozitivne odluke o gradnji do sada poduzeli i što se namjerava dalje činiti.
Neposredno nakon pozitivne odluke o gradnji Svetišta prišlo se formiranju timova od osoba koje su prihvatile odgovornost za obavljanje zadataka i radnji nužnih za neometano odvijanje gradnje Svetišta.
Formirana su 4 tima od osoba iz Ivanovaca i mjesta koja su blizu budućeg Svetišta, zbog mogućeg brzog organiziranja sastanaka i donošenja određenih odluka. No, to ne znači da se svatko od Vas ne može uključiti u bilo kojem vidu. Svaki Vaš prijedlog, inicijativa ili radnja je dobrodošla. Svi smo mi obitelj – jedno srce u Ocu, koje samo zajedničkim fizičkim i duhovnim doprinosima, dakako uz Marijinu i Božju pomoć, možemo sagraditi Marijino svetište.
Formirani timovi su: tim za građenje – voditeljica Mirjana Gradinjan (091/974 1141), tim za pripreme i organizaciju susreta – voditelj Siniša Stanić (091 507 6974), tim za liturgijsko – duhovne pripreme – voditeljica Jozefina Varžić (095/512 6663), tim za financije – voditeljica Anica Salajić (098/ 921 9737). Predviđen je i tim za informiranje.

Koordinator svih timova i odgovorna osoba za izgradnju Svetišta je Ivica Stanić iz Ivanovaca (091/507 0117).
                     

Ukratko o učinjenom:

Tim za građenje organizirao nekoliko subota čišćenje zemljišta od raslinja, sječe drveća, paljenje raslinja. Glavni projekt je preuzet 04.08.2017.g., a građevinsku dozvolu dobili smo 31.08.2017. Hvala Bogu i našoj Triput Divnoj Majci i Kraljici za ovaj veliki poklon!
Sada smo u fazi prikupljanja ponuda za izvođače, pa će se prihvatiti najpovoljnija. Potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije, ugovor o izdavanju elektrosuglasnosti, ugovor o uređenju zemljišta i pripremi za gradnju. Nadnevka 23. lipnja 2017. godine izvršeno je djelomično plaćanje sa žiro računa po ugovorenoj dinamici.
Nakon ishođenja potrebite dokumentacije prići će se prikupljanju ponuda i izboru najpovoljnijeg izvođača radova. U izradi je metalna kutija u koju će se postaviti Povelja osnutka i ceduljice članova s duhovnim doprinosima našoj Kraljici. Metalna kutija će biti ugrađena u temelje Svetišta.
Tim za liturgijsko – duhovne pripreme sastavio je Plan programa kod oltara MTD za 2017. i program posvete kamena temeljca budućeg Svetišta 30. rujna 2017. Svake subote, kao i za značajnijih datuma šenštatske duhovnosti, članovi tima organiziraju i/ili predvode molitvu.
Tim za pripreme i organizaciju susreta uspješno je odradio pripreme oko nacionalnog susreta voditelja u ožujku 2017. U vezi samog dana posvete kamena temeljca planirali su rok prijave hodočasnika – najkasnije do 20. rujna 2017. Zadužili su osobe oko dočeka i prijema hodočasnika. Konkretan rad ovog tima intenzivirat će se neposredno prije 30. rujna 2017. kada će biti poznat okvirni broj hodočasnika i kada će se organizirati i ponuda domaćina (večera) za sve sudionike.
Tim za financije je otvorio u Privrednoj banci Zagreb krajem veljače 2017. poseban žiro račun za izgradnju Svetišta u Ivanovcima u okviru Hrvatske Šenštatske obitelji. Ustrojio je blagajničko poslovanje. Sastavio je zamolbe koje su upućene poduzetnicima i fizičkim osobama. Tim za financije tiskao je ciglice – razglednice s Marijinom slikom, za početak u količini od 5.000 komada.

Tim za financije je organizirao 28. rujna 2017. humanitarni koncert u Valpovu s namjenom za izgradnju Svetišta u Ivanovcima.

Naše buduće Svetište treba puno više ljudi, njihovog rada i molitve. Za prikupljanje sredstava trebamo kreativnost svakoga (kroz izložbe, koncerte ili neke nove ideje) kako bi zajedničkim naporima u svakom trenutku osigurali dovoljno materijalnih sredstava za nesmetanu izgradnju Svetišta.
Tim za informiranje i odnose sa medijima ima zadatak obavještavati o zbivanjima kod olatara MTD i o novostima u vezi izgradnje budućeg Svetišta. Voditelj tima je Ivica Stanić.
Dragi štovatelji naše zajedničke Majčice, na ovaj način vas želimo upoznati o svim zbivanjima u mjestu Ivanovcima, pozvati vas na zajedničku suradnju jer smo svi zajedno dio velike Božje ljubavi, koja nam se daruje kroz gradnju Svetišta MTD, a koju mnoge generacije nisu dočekale.
Za uplatu vaših financijskih doprinosa molimo korisititi sljedeći broj primatelja računa – HŠO:

IBAN RAČUNA HŠO: HR53 2340 0091 5108 3887 7, s pozivom na broj 99
SWIFT CODE: PBZGHR2X
S obveznom naznakom: ZA IZGRADNJU SVETIŠTA U IVANOVCIMA

Ivica Stanić

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.