SPASITELJ JE USKRSNUO

SPASITELJ JE USKRSNUO

 

Ovaj duhovni poticaj kao i sve ostale duhovne poticaje možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici u rubrici Duhovno bdijenje – Duhovni poticaj, kliknite OVDJE.


„Iz nedjelje u nedjelju nastojali smo pratiti Spasitelja na njegovu križnom putu; čak i više: na naš način da visimo s njim na križu. Zato je primjereno da od sada i mi nastojimo takoreći uskrsnuti sa Spasiteljem od mrtvih i sudjelovati u njegovu preobraženom životu…

(Spasitelj) je uskrsnuo, preobrazio se, sada sjedi preobražen tamo gore na nebu zbog mene… Sve je to pretrpio za mene, iz ljubavi prema meni!

Što je s mojom ljubavlju prema Spasitelju? Kad bi danas došao pred mene i postavio mi isto pitanje koje je jednom pitao Petra: ‘Voliš li me?’ (Iv 21,15-17), što bismo trebali odgovoriti? Odgovor može varirati.

U cjelini, međutim, vjerujem da imamo razloga objasniti: nastojimo na sve načine predati svoje srce Spasitelju, čak i kada današnji život sa svom svojom krasotom neprestano poseže za našim srcima. Trebalo bi biti i njegovo! On bi trebao biti veliki magnet koji dopuštamo da nas uvijek iznova privuče.

I ovdje razumijemo: u onoj mjeri u kojoj doista možemo reći da smo svoje srce ponudili Spasitelju, tada i posebno svojstvo ljubavi postaje djelotvorno.

Prava ljubav znači prijenos života… Nije li se Spasitelj radovao vlastitom uskrsnuću?… Nije li istina,… ako smo doista uspješni i u mjeri u kojoj smo uspjeli… predati svoje srce Spasitelju, sudjelujemo u radosti Uskrsa.

Zato još jednom: ako želimo jedni drugima sreću, radost i kad čestitamo jedni drugima Uskrs, onda to znači da želimo jedni drugima rast u ljubavi prema Spasitelju.”

(J. Kentenich, Aus dem Glauben leben, Band 12)

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.