SLAVLJE SAVEZA I UNOSA SIMBOLA BOGA OCA U SVETIŠTE – Ivanovci 18.9.2021.

SLAVLJE SAVEZA I UNOSA SIMBOLA BOGA OCA U SVETIŠTE – Ivanovci 18.9.2021.

 

Na treću obljetnicu posvete Svetišta Majke Triput Divne u Ivanovcima okupila se HŠO s velikom radošću i iščekivanjem unosa simbola Boga Oca.

Duhovno smo se duže vrijeme pripremali za taj svečani događaj. Naš dragi pater Christoph, kojemu od srca zahvaljujemo za sve što radi za HŠO, slao nam je poticaje preko kojih smo se učili razgovarati s nebeskim Ocem kao s pravim Ocem.

Naša priprema

Željeli smo dobro pripremiti sebe i svoja srca, jer znamo da nebeski Otac ne želi samo živjeti u našem Svetištu, već još više želi živjeti u našim srcima.

Stoga smo učili svakodnevno razmatrati svoj dan i razgovarati s nebeskim Ocem kao s pravim Ocem. Dijete smije na kraju dana sve reći svome Ocu i u njegovom zagrljaju pronaći duboko razumjevanje i bezuvjetnu ljubav. U svakodnevnom razgovoru s Ocem učili smo kako njemu predati sve i potpuno vjerovati da će On sve, baš sve izvesti na dobro.

Liga žena i majki u vremenu od 3 mjeseca pisala je na ceduljice sve proživljeno u danu i te ceduljice u zajedništvu s HŠO stavila u vrć kao dar za milosni kapital. Ljubljeni nebeski Oče, vjerujemo da smo ti kroz ovu pripremu dokazali da smo tvoja ljubljena djeca i da radosnog srca možemo unijeti tvoj simbol u Svetište!

Zahvala i predanje

Nakon sv. Mise započelo je Slavlje saveza i unosa simbola Očevog oka. Zahvalili smo Majci Triput Divnoj što djeluje iz ovog Svetišta kao Majka saveza ljubavi i što nas međusobno povezuje u istom Savezu. Zamolili smo Majku da budemo kao njezina djeca uvijek duhovna braća i sestre, prava obitelj koja živi u slozi, ljubavi i miru. Naša želja je da nas vodi kao svoju djecu k nebeskom Ocu i da u našim srcima probudi jedno veliko povjerenje u tog Oca.

Naš utemeljitelj otac Kentenich, za koga molimo proglašenje blaženim, nam je živi putokaz do nebeskog Oca. Od njegovih nagovora učimo kako nas nebeski Otac ljubi, kako je milosrdan prema nama.

Majci Triput Divnoj iznova smo se predali i stavili na raspolaganje kao njena vjerna oruđa u posvetnoj molitvi: O, GOSPOĐO MOJA…

Poruke simbola Očevog oka

Prije unosa simbola Očevog oka u Svetište, neki članovi pokreta iz Slavonije pročitali su poruke Očevog simbola sa naslovima:

  • OČEV POGLED LJUBAVI I MILOSRĐA
  • OČEVA PROVIDNOST
  • KRIŽ I PATNJA KAO OČEV DAR
  • DJETINJI STAV PREMA OCU
  • JEDNO SRCE U OCU.

Unošenje simbola Očevog oka u Svetište

Uz pjesmu „Oče naš dobri, u te vjerujemo…” naša draga sestra Mariana unijela je simbol Očevog oka u Svetište. Nakon postavljanja Očevog oka na oltar Majke Triput Divne, iz naših srdaca zapjevali smo svi zajedno „BOŽE SLAVA TI U TVOME SVETIŠTU…”

Naši doprinosi i nakane

Tada i sve naše duhovne doprinose, koje smo prethodno stavili u vrč, unosimo u Svetište i po tim doprinosima molimo nebeskog Oca:

  • Podari nama i svim kršćanima nepokolebljivu vjeru i pouzdanje u tvoju Očinsku ljubav, milosrđe i providnost.
  • Po zagovoru Majke Triput Divne blagoslovi sve naše grane, lokalne i regionalne zajednice.
  • Potakni mlada srca da ti se predaju za izgradnju Schoenstatta u našoj domovini, kao schönstattski patri i Marijine sestre i kao laici u svom staležu i u svim područjima života.
  • Svemogući Oče, molimo te za proglašenje blaženim našeg utemeljitelja oca Kentenicha.
  • Oče naš, podaj nam čvrstu vjeru malenog djeteta kako bi smo ti s pouzdanjem predavali svoje svakodnevne brige i probleme i u svemu se tebi utjecali.

Prinijeli smo nebeskom Ocu i molitve koje smo donijeli u svome srcu.

Marija nas vodi do Oca

Draga HŠO, kada god dođemo u Svetište, uvijek će nas nebeski Otac primati s našim porukama. Uvijek će nas naša Majka Marija voditi do Oca, s njime povezati i poučavati nas kako razgovarati s njime ovdje u Svetištu i na svakom mjestu u svakodnevici.

DOĐIMO U SVETIŠTE – JER OVDJE JE DOBRO BITI!

Marija Štefanović

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.