Slavlje Saveza i sklapanje Saveza ljubavi u župi sv. Jeronima u Zagrebu

Slavlje Saveza i sklapanje Saveza ljubavi u župi sv. Jeronima u Zagrebu

 

Svibanj je mjesec kada su naše Crkve u Hrvatskoj znale biti ispunjene vjernicima koji su s radošću častili našu Nebesku Majku molitvom krunice znajući da će Majčica čuti njihove molbe i vapaje. Ove godine svibanj nije bio takav, a odlasci u crkvu i na sv. Misu prorijedili su se zbog Corona virusa koji je zahvatio čitav svijet. Živjeli smo u neizvjesnosti održavanja naseg susreta za slavlje Saveza i sklapanje Saveza ljubavi s Majkom Triput Divnom koji smo imali želju održati u našem pastoralnom centru. O svemu se uvijek pobrine naša Majčica pa je tako bilo i ovoga puta.

Odlučila sam razgovarati sa župnikom Tomislavom Petranovićem i rekla mu kako bi naša zajednica željela održala susret. On je pristao na to jer je Pastoralni centar velik te smo mogli održati dovoljan razmak među ljudima koji se tražio u mjerama Corona virusa. Od srca mu zahvaljujem na susretljivosti.

Bili smo sretni što smo se ipak mogli fizički okupiti u lijepom broju na našem susretu. Posebno veselje i radost bilo je što je naša članica Marica Orlić sklopila Savez ljubavi s Triput Divnom Majkom Schönstattskom. Ujedno su i drugi članovi obnovili Savez ljubavi. Nakon susreta ostali smo u druženju i razgovoru te sretni što smo i ovoga puta mogli zahvaliti našoj dragoj Majčici i ponovno tražiti pomoć i majčinsku brigu za cijelu HŠO.

Nada Pribanić

Aktualno i važno

Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Pogledajte važne datume i događaje.