SKLAPANJE SAVEZA LUBAVI – Ljubuški/Humac, 26. srpnja 2020.

SKLAPANJE SAVEZA LUBAVI – Ljubuški/Humac, 26. srpnja 2020.

 

U nedjelju, 26. srpnja 2020., je na Humcu na pučkoj Misi u 11 sati sklopljen Savez ljubavi Schönstattske zajednice sa Majkom Triput Divnom, zajedno s još 22 člana. U ligi obitelji bila je jedna obitelj, u ligi muškaraca su bila dva muškarca i sve ostalo je bila liga.

Misno slavlje je predslavio duhovni voditelj pater Christoph Horn, Švicarac koji je zadužen za Hrvatsku Schönstattsku Obitelj, pod koju spada i Schönstattska Obitelj Mostar-Ljubuški.

Liturgijsko pjevanje animirala je klapa Benedictus.

U svojoj propovijedi, pater Christoph Horn je naglasio što znači Savez ljubavi sa Marijom. Glavna nit koja se provlačila kroz propovijed je „Ništa bez tebe, ništa bez nas“, odnosno Marijino djelovanje kroz ljudska srca, da ljudi budu nositelji Isusa drugima.

Savez ljubavi je dublji odnos sa Marijom, da se preko nje dođe do Isusa i da čovjek može biti apostol Božje ljubavi u vremenu i okolini u kojim živi.

Članovi mostarske HŠO, odnosno njih 11, su također u četvrtak 23. srpnja 2020. godine, sklopili Savez ljubavi, te sa današnjim članovima, Savez ljubavi je sklopilo 33 osoba.

Savez ljubavi se već drugu godinu za redom sklapa na Humcu, a prošle godine je župnik fra Ljubo Kurtović također sklopio Savez ljubavi s MTD zajedno s još 24 člana HŠO na nedjeljnoj pučkoj sv. Misi u 11 sati, koju je predvodio pater Christoph Horn.

Nakon misnog slavlja organizirano je druženje i zakuska u klaustru samostana Humac, gdje su se družili svi članovi kao i pater Christoph Horn.

Izvor: https://www.vrisak.info/hercegovina/humac-sklopljen-savez-ljubavi-schonstattske-zajednice-sa-majkom-triput-divnom/

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.