SIMBOL BOGA OCA JE POČEO SVOJE PUTOVANJE KROZ HŠO

SIMBOL BOGA OCA JE POČEO SVOJE PUTOVANJE KROZ HŠO

 

Dana 18. listopada 2014. došao je simbol Boga Oca (Očevo oko u trokutu) u Prasvetište u Schönstattu. Takav simbol želimo i mi u Hrvatskoj unijeti u naša svetišta: 19. rujna 2020. u Svetište u Ivanovcima i 21. kolovoza 2021. u Svetište u Maloj Subotici.

Već 15. prosinca 2019. pater Christoph obavijestio nas je da je sestra Ramona dobila simbol Boga Oca za Svetište u Ivanovcima je kao poklon iz Dietershausena (Njemačka) koji je ondje bio u „Vater-Gedenkstätte“. Simbol je identičan onom u Prasvetištu. Zahvaljujemo Marijinim sestrama od srca za taj velikodušni dar!

Prema tome, 19. rujna 2020. godine slavit ćemo drugu obljetnicu posvete Svetišta u Ivanovcima – kao cijela Hrvatska schönstattska obitelj. To će ujedno biti dan Hodočasničke Gospe za istočnu i zapadnu Hrvatsku (bez daljnjeg juga). Toga ćemo dana svečano unijeti simbol Boga Oca u naše Svetište.

Dana 6. veljače sestra Ramona donijela je simbol Boga Oca u naše Svetište i oblikovala klanjanje! Tako smo imali i klanjanje sa simbolom. Bilo nas je oko četrnaestero.

Razmatrali smo značenje ovog simbola, ali više od svega razmatrali smo prisustvo Boga Oca u našim životima: što za nas osobno znači ovaj simbol, kako želimo oblikovati svoje živote da što svjesnije i sa srcem i dušom razumijemo pravo značenje ovog važnog simbola.

Simbol Boga Oca značajan je za naše osobne živote, za cijelu HŠO, ali i za sve one koji će ulaziti u naše Svetište.

Kada jednom simbol bude postavljen u Svetištu, to će biti vidljivi znak Božje prisutnosti, ali i naše vjere u Oca, da nas On vodi i da On ima za nas svoj plan ljubavi i mudrosti.

Sestra Ramona je sviranjem gitare i pjesmama uljepšala ovaj susret sa živim Isusom i simbolom Boga Oca.

Kada smo molili za blagoslov nas prisutnih, ali i za blagoslov svih koje poznajemo i nosimo u srcu, sestra Ramona pustila je snimku s klanjanja iz crkve Presvetoga Trojstva iz Šenštata. Kada smo čuli zvona, pognuli smo svoje glave i u duhu na neki način primili taj blagoslov iz crkve Klanjanja.

Na kraju smo dogovorili, s onima koji su se željeli javiti, da udomimo simbol i u svojim domovima.

Tako je već jučer simbol Boga Oca bio nošen našim kućama i s time dajemo Ocu tu vidljivu mogućnost da ulazi u naše domove.

Udomljenjem simbola Boga Oca želimo i mi iskazati Ocu čast, slavu, moliti ga, ali i još više ga upoznavati i ljubiti!

Ivana Mikac Dodlek