SESTRA MARIANA U SLAVONIJI

SESTRA MARIANA U SLAVONIJI

 

Rujan je mjesec kada naše Svetište u Ivanovcima ima nekoliko važnih događanja pa tako i redovite duhovne vježbe naše s. Mariane. Proslavili smo četiri godine od kako se naša Majka i Kraljica nastanila kod nas u Slavoniji, naše Svetište je živo već četiri godine. Meteorološke prilike nam tada baš i nisu bile povoljne, zato se sada naša s. Mariana zauzela kod naše nebeske Majke i i dobili smo lijepo vrijeme. Ona je bila već nekoliko dana u posjetu zajednicama u Josipovcu i Tenji i imala je u Svetištu susret s mladim majkama.

Radosno nas je sve dočekala u nedjeljno poslijepodne, jer naš hodočasnički dom postao je mjesto boravka naših sestara i našeg patra Christopha. Bio nas je lijepi broj, čak smo imali posjet i nekoliko žena koje su nedavno čule za naše Svetište, odlučile doći baš danas, zajedno s nama molile, sudjelovale i obećale ponovno doći.

Započeli smo molitvom u Svetištu i od tada je govorila samo sestra Mariana, mi smo u šutnji slušale predavanja, kasnije kroz šutnju osluškivale što nam Bog govori  i što ga mi želimo pitati. Nebeska Majka i Kraljica naša radovala se našem dolasku i vremenu koje smo s njom u šutnji provele, zato je ona nama govorila, hrabrila nas i obećala zagovor kod Sina Svoga Isusa Krista.

U jednom od predavanja slušale smo o olujnim vremenima u kojima živimo. Često razmišljamo kako i kada ćemo do sigurne obale. Samo pouzdanje u Isusa Krista daje hrabrost i snagu za sve situacije života i da će nas dovesti sigurno do cilja. I put našeg schönstattskog pokreta je bio trnovit, često u velikim iskušenjima, bezizlaznim situacijama. I tu je samo pouzdanje u nebeskog Oca i Njegova Sina dovelo do „zvijezda“. Ove naše duhovne vježbe imaju naslov „Preko trnja do zvijezda“. I naš osobni život nije bez križa i patnje, nije ostvarenje onoga što mi želimo, ali zato imamo našu Majku Mariju koja nam je partnerica u Savezu ljubavi. S njom smo povezani i ona brine o nama, njezin zagovor će nam uvijek pomagati.

U ovim apokaliptičnim vremenima, nesigurnostima i katastrofama, čini nam se da gubimo tlo pod nogama i da nema izlaza. Tražimo sigurnost i pomoć, ali znamo da smo  u srcu Boga Oca, zato s velikim povjerenjem želimo mu reći „Da, Oče!“ i biti sigurni da će se On brinuti. Primjer nam je i s. Emilija koja nam pokazuje kako vjera i pouzdanje može preobraziti dušu i kako je njoj dragi Bog dao snagu u svim bolima i iskušenjima.

Ideal nas kršćana je da postanemo što sličniji Ocu, da budemo jedno s njim, da želimo biti njegova prava djeca. Zato ga molimo, da nam pomogne da vjerujemo u tu istinu i da nam daruje duboko uvjerenje da sve što nam on šalje, bila radost ili žalost, je najbolje za nas.

U tišini smo ostale do klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, imale smo mu puno toga reći, ali i puno zahvaliti. Ispunjene i u duhu radosno smo zapjevale očekujuću sv. misu. Sv. Misu je predslavio domaći župnik, vlč. Robert Almaši.

Za kraj ovog lijepog dana pripremile smo malu proslavu. Htjele smo našoj s. Mariani zahvaliti za 20 godina koliko je s nama u Hrvatskoj. Bilo je to 2002. kada je prvi puta stigla, nije znala jezik, nije nikoga poznavala. Sve je brzo savladala i kroz sve ove godine puno je napravila za nas žene i majke. Lige su se osnivale od Srijemske Mitrovice, Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Đakova, Josipovca, Osijeka, Beške i toliko njih sada koje imamo po cijeloj nam domovini. Radovale smo se susretima tada i sada, zahvalne Bogu što nam ju je darovao i stavio na naše životne putove. Bila nam je učiteljica, sestra, majka. Uvijek za svaku imala vrijeme i pomoć. Toliko je toga iz ogromne riznice oca Kentenicha nama svjedočila što nas je odgajalo, mijenjalo, vodilo i još više privlačilo u Srce naše Majke Triput Divne i Boga Oca. Želimo joj još puno dana i godina ovdje kod nas. Molimo Boga za dobro zdravlje i snagu za sve dolaske i susrete koji nas uvijek tako nadahnjuju i vraćaju na izvor gdje su velike milosti. Zahvaljujemo za sve jedinome vječnome Ocu nebeskom kojemu pripada vječna slava, čast i hvala! Od srca od svih nas!

Buket cvijeća, torta i za uspomenu Album sjećanja na početak, do danas.

Ne boj se jer ja sam s tobom da te čuvam od svakog zla.
Ne boj se jer ja sam s tobom da ti dajem miran san.
Jer moja ljubav je istina, moja ljubav liječi srca slomljena!

Mira Erceg

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.