SCHÖNSTATTSKO SVETIŠTE – NAŠE OMILJENO MJESTO

SCHÖNSTATTSKO SVETIŠTE – NAŠE OMILJENO MJESTO

 

Ovaj duhovni poticaj kao i sve ostale duhovne poticaje možete pročitati na našoj schönstattskoj web stranici u rubrici Duhovno bdijenje u Svetištu – Duhovni poticaj, kliknite OVDJE.


U svom predavanju dana 18. listopada 1914. otac Kentenich otkrio je svoju omiljenu ideju svojim mladim slušateljima:

“Kad je Petar bio vidio Božju slavu na Taboru, povikao je ushićen: Ovdje je dobro biti. Načinimo ovdje tri sjenice! Ove mi riječi stalno dolaze na pamet. I već sam se češće pitao: Ne bi li sada bilo moguće da naša kongregacijska kapelica ujedno postane i naš Tabor na kojem bi se objavljivala Marijina slava? Veće apostolsko djelo ne možemo bez sumnje izvršiti niti ostaviti dragocjenije nasljedstvo svojim potomcima, nego da potaknemo svoju Gospodaricu i Zapovjednicu da ovdje na poseban način podigne svoje prijestolje, razdijeli svoje blago i učini čuda milosti. Nagađate na što smjeram: Želio bih rado učiniti ovo mjesto hodočasničkim i milosnim mjestom za našu kuću i za cijelu njemačku provinciju, a možda i dalje od toga. Svi koji ovamo dolaze da se mole, neka iskuse Marijinu slavu i neka priznaju: Ovdje je dobro biti. Želimo ovdje izgraditi kućice, neka ovdje bude naše drago mjestašce!”

I nama, koji smo odlučili redovito (duhovno) posjećivati naše Svetište i ovdje održavati vrijeme duhovnog bdjenja, mala kapelica postala je najdraže mjesto. Sve svoje brige, velike i male, možemo iznijeti našoj Majci i Kraljici: potrebe svijeta i Crkve, brige naše Schönstattske obitelji i molitvene zahtjeve koje su nam drugi povjerili i svoje vlastite molbe.

S djetinjim povjerenjem molimo:
Draga Majko Božja,
s tobom u tvom Svetištu osjećam se dobrodošlo i sigurno. Daj da se sada smirim s tobom.
Znam da me čekaš. Uvijek mogu doći, pogotovo kad mi je toliko stvari na pameti.
U svom srcu donosim ti svoju čežnju i čežnju cijeloga svijeta za ozdravljenjem i nadom, za dobrotom i milosrđem, za vjernom brigom punom ljubavi, za sigurnost i zaštitu, za mir i sreću, za ispunjenje naše najdublje čežnje: za našim zavičajem u Bogu.
Pogledaj moju nevolju i nevolju cijelog čovječanstva: rat i nasilje, razaranja i nemir, neukorijenjenost i nesigurnost, brige i opterećenja, sukobi i životne krize, kidanje veza i odnosa.
Marijo, Isusova Majko i Majko naša, pobrini se za nas.
Duboko si osjetila čežnju svoga naroda za Spasiteljem. Ti također razumiješ sve čežnje današnjih ljudi, pa tako i moje čežnje. Priteci nam u pomoć i dovedi nas do svoga Sina.

Radosno kličimo: Slava Bogu Ocu
po Kristu, s Marijom budi hvaljen
u Duhu Svetom punom slave
od vijeka, sada i u sve vijeke. Amen

♥ Poslije svog duhovnog bdjenja u Svetištu nastojim dati jednom čovjeku nadu, povjerenje i brigu kroz lijep pozdrav, lijepu riječ, pismo, posjet…

Aktualno i važno

Pogledajte važne datume i događaje. Prinesite svoj doprinos i potrebe našoj Majci. Preuzmite važne objave i poticaje. Neka i u vaš dom dođe Gospina slika.